Oaza de sănătate de lângă Brăila

Data publicării:
lacu sarat

La şapte kilometri de Brăila, există o oază de relaxare. Lacu Sărat, destinaţia de vindecare a multor turişti.

Elena Ilie - muzeograf, Muzeul de istorie Brăila: "Una dintre primele ştiri despre efectele terapeutice ale apelor lacului sunt din vremea stăpânirii turceşti. Aceştia, se spune, îşi îmbăiau caii bătrâni sau bolnavi pentru tămăduire sau pentru a-i revitaliza".

Terapia cu nămol este urmată de mulţi turişti, indiferent de vârstă.

dr. Călina Nicolescu Veselu, medic specialist recuperare: "O cură balneară la Lacu Sărat are, în primul rând, un efect profilactic pentru omul sănătos, previne îmbolnărirea, are efect curativ de vindecare a omului bolnav, ameliorându-i suferinţa şi, totodată, prevenind evoluţia bolii".

Nămolul din Lacu Sărat vindecă reumatismul, alină suferinţa celor care au avut accidente vasculare cerebrale, dar e un remediu şi pentru bolile de piele.

dr. Călina Nicolescu Veselu, medic specialist recuperare: "Pentru afecţiunile dermatologice, iarăşi avem o indicaţie specială, şi anume psoriazisul, în special în balneaţia externă. De asemenea, afecţiunile ginecologice şi în primul rând sterilitatea beneficiază de efectele de cură ale staţiunii noastre".

Ion Tănase, administrator complex balnear: "O ofertă este „Hai la băi!", care înseamnă 6 zile de cazare, 6 zile de masă, 5 zile de tratament, 2 proceduri pe zi care costă 625 de lei. Altă variantă se cheamă „Decadă balneară" care înseamnă 9 zile cazare, 9 zile masă, 7 zile de tratament, o procedură pe zi şi costă 710 lei".

Nici nu este de mirare că staţiunea este populată de turişti, pentru că apele din zonă par să facă minuni.

"Acest lac este o minune şi e la câţiva kilometri de Galaţi. În ultima perioadă am început să am dureri de articulaţii şi la urma urmei ne mai uităm şi-n buletin. Înaintăm în vârstă şi atunci suntem obligaţi să căutăm remedii. Şi unul dintre acestea este acest lac" a spus un gălăţean.

Intrarea pe plaja Lacului Sărat este pentru orice buzunar. Preţul biletului este 5,5 lei pe zi pentru adulţi şi 2 lei pe zi pentru copii.

În complexul balnear preţul la cazare este de 120 lei camera pe zi, cu mic dejun inclus sau 100 lei pe zi, fără mic dejun.

Posibilităţile de cazare sunt multiple, pentru că în staţiune sunt şase hoteluri de două şi trei stele, toate cu baze de tratament.

Dacă nu vă place la hotel, vă puteţi caza în vila de pe malul lacului sau într-una dintre cele peste 20 de căsuţe, aflate în aceeaşi zonă.

Lacu Sărat se află la doar şapte kilometri distanţă de Brăila.

Cei care vin din Bucureşti, trebuie să iasă pe Autostrada 2, Drajna-Slobozia sau Buzău-Brăila.

Reporter: Georgiana Dediş
Operator:Daniel Lare

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri