Obiectiv turistic pe Dunăre

Data publicării:
insula dunare

În filmul postat pe un site de socializare de doi gălăţeni se obsevă foarte clar mărimea insulei şi mai ales frumuseţea peisajului. Exact în mijlocul fluviului, oamenii se minunează de nisipul foarte fin şi apa limpede. Lucru rar întâlnit, când vine vorba de o apă curgătoare precum Dunărea.

Cei care nu sunt la fel de curajoşi sau nu au o barcă cu care să ajungă până acolo, admiră peisajul de pe Faleză.

"Aspectul e unul interesant. Este, este, de asta am şi oprit să fac o poză. Special pentru asta. Ai fi curios să ajungi acolo, că am văzut că sunt curajoşi care... Nu. Te mulţumeşti cu admiratul de aici de sus? Da" a spus un gălăţean.

"Soţul meu a făcut poze. Noi am făcut un popas şi am zis să ne uităm şi noi să vedem. Un lucru interesant. Da, dar totuşi dacă vine seceta nu ştiu ce să zic. E interesant aşa pentru ochiul nostru, dar..." a spus o gălăţeancă.

Autorităţile fluviale din Galaţi monitorizează zilnic nivelul Dunării şi spun că în perioada următoare cotele vor fi în scădere. Cât despre insula formtă în mijlocul fluviului, ea nu afectează până acum traficul naval.

Corneliu Carp - inginer şef AFDJ Galaţi: "Astăzi la Galaţi se înregistrează 88. Scădere un centimetru faţă de cota de ieri. Prognoza este de scădre mică în următoarele zile. Ele sunt departe de şenalul navigabil, din punct de vedere al siguranţei navigaţiei nu este niciun pericol. E periculos pentru cei care se aventurează să meargă pe acolo. Asta da, dar nu intră în responsabilitatea AFDJ Galaţi."

Probleme în ceea ce priveşte traficul fluvial se înregistrează pe Dunăre la Zimnicea, acolo unde Bulgaria are în administrare şenalul navigabil. Adâncimea este mică, iar convoaiele trebuie să transporte câte o singură barjă. Motiv pentru care s-au strâns multe barje în zonă, care aşteaptă să fie trversate dincolo de zona critică.

reporter: Adrian Obreja
operator: Ionuţ Mocanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri