Parcul în care nu creşte nicio floare

Data publicării:
parc cfr

Georgiana Ciurea, reporter Digi24 Galaţi: "În mod normal, intrarea în parc ar fi trebuit să fie o oază de verdeaţă, însă după cum se poate observa spaţiul verde destinat florilor este neîngrijit şi acaparat de buruieni uscate".

Puţinii vizitatori care păşesc pragul acestui parc sunt locatarii din vecinătate, care nu au un alt loc unde să se poată plimba. Cel mai apropiat loc de promenadă este situat la câţiva kilometri, în Grădina Publică.

Parcul nu are loc de joacă pentru copii, iar fântânile arteziene nu mai funcţionează de ani buni. În plus, oamenii se plâng că muncitorii, care se ocupă de îngrijirea spaţiilor verzi, trec foarte rar prin zonă.

"Înainte se numea parcul Carol şi era îngrijit, amenajat şi foarte bine întreţinut, dar acum arată foarte rău" a spus un localnic.

"Băncile sunt aşa cum sunt, coşurile de gunoi fără saci, fântâna aia aşa de frumoasă ar trebui un pic amenajată, să dea drumul la apă" a declarat al gălăţean. 

Culmea, chiar şi reprezentanţii Primăriei recunosc faptul că parcul a fost lăsat de izbelişte.

Silviu Bacalum, director Direcţia Servicii Publice Galaţi: "Parcul este momentan neîngrijit, partea de taluz şi spaţiu verde sunt date către Serviciul ADP Gospodarire Urbană, dar probabil că au fost în alte zone repartizaţi zilele astea".

Primăria Galaţi a promis în nenumărate rânduri că va reabilita parcul CFR, însă totul a rămas la stadiul de promisiune. De câţiva ani buni, se lucrează la un studiu de fezabilitate, care nu se ştie când va fi finalizat.

Silviu Bacalum, director Direcţia Servicii Publice Galaţi: "După aprobarea acestui studiu, în consiliul local, se va proceda la partea de proiectare, ulterior partea de reparaţii şi investiţii în acest parc".

Parcul CFR este unul dintre cele mai vechi din Galaţi şi este încadrat ca parc dendrologic. 

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: L.Hagiu, L.David

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri