Parcul nimănui. Între localităţile Fântânele şi Scânteieşti, pe câmp, a fost construit un parc în care nu există niciun leagăn sau tobogan

Data publicării:
parc in camp

Pe Drumul Judeţean 261 A, printre lanurile de porumb şi floarea soarelui, îşi face apariţia un parc.

Construit pe o suprafaţă de un hectar şi jumătate, parcul situat între localităţile Fântânele şi Scânteieşti este mereu gol. Imaginaţia autorităţilor locale nu se opreşte, însă, aici. Primarul îşi doreşte să dezvolte zona.

Gheorghe Bute - primar Scânteieşti: "E o locaţie care va dezvolta în jurul ei şi alte puncte de atracţie. Şi cea mai bună dovadă e că am avut o gândire pe o zonă mult mai întinsă."

Trecând peste planurile măreţe ale edilului, aspectul parcului lasă de dorit.

Adrian Obreja - reporter Digi24: "Parcul din câmp arată exact ca o pajişte pentru animale, ceea ce a şi fost înainte de împrejumuirea cu gard şi montarea acestor bănci."

Nici spaţii de joacă pentru copii nu sunt. Explicaţia vine tot de la primul om al comunei.

Gheorghe Bute - primar Scânteieşti: "Nu ne dădea voie să facem în interior. Ăăăăă, ....noi n-am vrut atunci. Am zis să facem o gândire laterală."

Gândire care nu e deloc pe placul localnicilor. Raluca, o fetiţă de 6 ani nu a ajuns niciodată în parcul de la marginea comunei.

Iulian Ilie - localnic Scânteieşti: "Nu am avut pentru ce să mergem acolo, nefiind niciun loc de joacă. Să merg să stau pe bancă, lucrul ăsta pot să-l fac şi acasă."

Ion Chiriac - localnic Scânteieşti: "În Fântânele am fost, dar în trecere, în parc nu. Nu am ce face, duminica, sâmbăta nu avem ce face acolo. Nu-i nimic, nimic, nişte pomi şi nişte bănci. Şi o baracă în care stă paznicul."

Primarul are, însă, ambiţiile lui. Vrea să organizeze un concurs de idei, pentru dezvoltarea zonei, iar cea mai bună idee va fi premiată.

Culmea, proiectul a fost votat şi aprobat în consiliul local. Nu, însă, şi suma pe care o va primi câştigătorul.

Gheorghe Bute - primar Scânteieşti: "Propunerea va trebui s-o discut şi în consiliul local luna viitoare. Vrem să ridicăm premiul la 500 de milioane lei vechi pentru cel care vine cu cea mai bună idee. Condiţia e ca cei care pierd să cedeze drepturile de autor."

Banii pentru construcţia parcului au venit de la Ministerul Dezvoltării. Primăria a participat şi ea cu cinci mii de lei.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Florin Gâlcanu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri