Parcuri făcute fără bani

Data publicării:
parc sateni

Chiar dacă pare greu de crezut, în localitatea gălăţeană Costache Negri, autorităţile au avut o idee mai puţin obişnuită. Să amenajeze parcuri fără să cheltuiească niciun ban de la bugetul local.

Unul dintre acestea este în faţa şcolii din comună. Băncile din lemn au fost făcute chiar de şoferul de la Primăria din localitate, care nu are nicio pregătire în tâmplărie.

Gelu Preda, localnic Costache Negri: „Acasă la mine le făceam şi a durat cam două săptămâni până le-am făcut pentru că nu aveam nici sculele necesare, nu sunt de meserie, dar mi-a plăcut şi le-am făcut."

În centrul comunei a fost amenajat un alt parc, mult mai mare faţă de cel de la şcoală. Aici sunt peste 15 bănci, dar şi mese.

Mihaela Brazdeş, reporter Digi24 Galaţi: „Aici a fost amplasat vechiul cămin cultural din comună, construit în anii '50. În 2012, acesta a fost demolat, iar spaţiul s-a transformat într-un adevărat loc de relaxare pentru locuitorii din Costache Negri."

„E un model de fântână destul de vechi şi cam trei zile a durat. Sus este salcâm, totul este salcâm. Aici este brad" spune un localnic.

Fântânile arteziene din cele două parcuri sunt principalele atracţii, făcute tot de nişte săteni.

Iosif Băndean, localnic Costache Negri: „Nişte stâncă, spărturi de stâncă care au fost aduse de domnul primar. A fost o plasă de Buzău din care am făcut scările, nişte adeziv şi voinţă."

Oamenii din sat sunt foarte mulţumiţi de faptul că au fost amenajate aceste parcuri, mai ales că au fost făcute fără bani.

„Sunt frumoase, aşezate. Scurt şi la obiect. Fără cheltuială a făcut primarul aceste parcuri" declară un localnic.

Primarul comunei recunoaşte faptul că fără binevoinţa sătenilor aceste parcuri nu ar fi fost realizate şi nici nu ar fi accesat fonduri pentru construirea unui astfel de loc.

Luca Ştefan, primarul comunei Costache Negri: „Dat fiind faptul că sunt multe alte probleme la nivelul localităţii, cu certitudine nu ar fi fost parcul o prioritate."

Lucrările la cele două parcuri au început în 2012 şi au durat aproape două săptămâni, însă din cauza inundaţiilor din septembrie 2013, au fost date în folosinţă mult mai târziu.

reporter: Mihaela Brazdeş
operator: Marian Munteanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri