Pasiunea pentru stele, răsplătită

Data publicării:
olimpica astronomie

Bianca Berlea are 15 ani şi a demonstrat că nimic nu poate sta în calea dorinţei de a cunoaşte stelele, galaxiile şi planetele.

A descoperit astronomia în urmă cu trei ani şi de atunci nu se mai satură să tot privească ....cerul.

Bianca Berlea, elevă olimpică: "Observaţiile sunt cele mai interesante. Poţi să vezi stele, stele duble, galaxii nebuloase. E foarte interesant, foarte fascinat să îţi dai seama cât de mic eşti într-un univers aşa de mare."

Primii paşi către astronomie i-a făcut cu ajutorul profesoarei de fizică, iar rezultatele nu au întârziat să apară.

Lucia Popa profesor îndrumător de Astronomie: "Anul acesta a mers la olimpiada de astronomie şi astrofizică. Acolo am avut rezultatele cele mai bune: medalie de aur şi premiul întâi. Această elevă este cu totul deosebită, fiind serioasă, inteligentă, foarte muncitoare".

Bianca îşi doreşte să devină cercetător în astronomie. Pentru ca acest vis să se contureze, adolescenta îşi doreşte să obţină o bursă în străinătate.

Bianca Berlea, elev olimpic: "Aş putea să aplic la o facultate din Olanda pentru o bursă în astrofizică şi acest lucru ar fi foarte frumos".

Chiar dacă şcoala îi ocupă mult timp, Bianca reuşeşte să se ocupe şi de pasiunea ei, iar părinţii o susţin în tot ceea ce face.

Nicoleta Berlea, mama Biancăi: "Bianca este un copil cuminte, un copil care ne-a adus bucurii în permanenţă, nouă părinţilor. Sper să ţină pasiunea asta a ei".

Pentru performanţa obţinută la olimpiada de Astronomie, Bianca a fost recompensată cu flori, o diplomă şi cu un cec în valoare de 500 de lei.

Ne-a mărturisit că banii primiţi îi va folosi pentru a-şi cumpăra cărţi. În total, 115 de elevi olimpici au fost premiaţi de Primăria Galaţi.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Luigi David

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri