Permisul auto, greu de obţinut

Data publicării:
scoala auto

Galaţiul ocupă locuri codaşe atunci când vine vorba de obţinerea permisului de conducere. Doar 37,6% dintre cei peste 10.000 de candidaţi care au ajuns să dea proba practică au şi reuşit să ia traseul.

George Căpătan, şef Permise Auto Galaţi: "Este un procent mic, în scădere faţă de anii trecuţi. Nu toate şcolile şi nu toţi instructorii depun un mare interes în a pregăti elevul".

Patronii şcolilor de şoferi cred că dorinţa unora de a face profit şi mai puţin de a instrui candidaţii duce în final la rezultate dezastruoase.

Dinu Cojocaru, patron şcoală de şoferi: "Profitul trebuie îmbrăcat în calitate. La mine-n şcoală eu nu le dau dosarul dacă nu sunt pregătiţi. Dacă el nu a reuşit să obţină certificatul de absolvire nu primesc dosarul, mai vin şi a doua, a treia zi. La început se supărau, erau chiar supăraţi pe firma mea".

Aspiranţii la permisul de conducere cred că eşecul primelor încercări se datorează emoţiilor, dar şi exigenţei crescute a examinatorilor.

Dorin Coteţ, candidat: "Este a doua oară când dau de permis şi o să încerc şi a treia oară şi atât. Dacă nici a treia oară nu reuşesc înseamnă că nu e de mine aşa ceva".

Nelu Cojocaru, instructor auto: "În primul rând emoţiile pe unii dintre ei îi fac să piardă examenul, din cauza opririi motorului, plecării din rampă, aici se pierd puţin elevii".

Pentru a atrage cât mai mulţi clienţi, şcolile de şoferi vin şi cu idei inedite.

Marinela Buhăiescu, administrator şcoală de şoferi: "Avem un simulator auto performant care îi ajută foarte mult să se obişnuiască cu ambreajul, cu plecarea de pe loc, cu schimbarea vitezelor, cu adaptarea la trafic, cu atenţia distributivă".

Pentru a urma cursurile unei şcoli de şoferi, gălăţenii trebuie să scoată din buzunar cel puţin 900 de lei.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Gelu Mormoloc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri