Peste 1.000 de tineri nu s-au înscris la Bacalaureat

Data publicării:
bac toamna3

La începutul anului şcolar, peste 4.500 de tineri au intrat în clasa a XII-a. Din păcate, puţin peste 3.600 de absolvenţi s-au înscris în sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat.

400 de elevi nu vor susţine probele acum deoarece nu au situaţiile la învăţătură încheiate, iar aproape 700 de tineri care au absolvit liceul nu au vrut să participe la această sesiune.

Diamanta Bulai, inspector general adjunct ISJ Galaţi: „Nu se înscriu pentru că nu au pregătirea necesară şi ei apreciază că în acest moment nu vor putea să promoveze Bacalaureatul şi de frica eşecului pur şi simplu nu se înscriu."

Un alt motiv pentru care tinerii care au absolvit liceul şi nu s-au înscris la această sesiune este acela că au terminat un liceu tehnologic, iar pentru a intra pe piaţa forţei de muncă nu au nevoie de diploma de Bacalaureat.

Diamanta Bulai, inspector general adjunct ISJ Galaţi: „În acest moment nu este o condiţie neceasară sau solicitată de angajatori. Poate mult mai important este acest atestat de calificare profesională."

Probele pentru sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat au început pe 8 iunie, cu proba de competenţe la limba română. Aproape 3.800 de tineri s-au înscris la această primă etapă a examenului.

Diamanta Bulai, inspector general adjunct ISJ Galaţi: "2.487 de elevi pot să spună că au un nivel experimentat de competenţă de comunicare în limba română. Avansaţi, 779 dintre ei şi 358 nivel mediu."

În perioada 15-19 iunie va avea loc evaluarea competenţelor digitale, iar seria probelor orale se va încheia cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, programată între 22 şi 26 iunie.

Examenele scrise se vor desfăşura în perioada 29 iunie - 3 iulie, iar rezultatele vor fi făcute publice pe şase iulie.

Redactor: Mihaela Brazdeş
www.digi24.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri