Peste 2.000 de arbori tăiaţi în 2014

Data publicării:
copaci taiati

În 2014, în municipiul Galaţi au fost tăiaţi peste 2.000 de arbori.

Daniela Stroie, purtător de cuvânt ADP Galaţi„Întotdeauna, aceste tăieri de arbori s-au făcut în urma unor cereri venite de la cetăţenii municipiului Galaţi, de la asociaţiile de locatari, de la anumite firme."

Şi acum, pe străzile oraşului se mai văd urmele rămase după ce angajaţii de la Gospodărire Urbană au pus la pământ arborii.

Mihaela Brazdeş, reporter Digi24 Galaţi: „În unele zone din oraş unde au fost tăiaţi copaci, nici până în acest moment nu au fost ridicate crengile, iar cioatele copacilor nu au fost scoase."

„I-au lăsat împrăştiaţi şi în parcare şi aici. I-a lăsat până în stradă. Să planteze pomi la primăvară, să fie exact cum a fost, că ei în timp cresc" spune un gălăţean.

Nu era timpul lor acuma. Când zăpada era până sus, tu vii şi tai? Dacă vedeţi nici trunchiurile nu sunt tăiate până jos că nu au avut cum. Şi-au făcut treaba şi au plecat" declară alt localnic.

Daniela Stroie, purtător de cuvânt ADP Galaţi: „O să scoatem aceste cioate, dar vom replanta arbori de mai mică înălţime. Specii de arbori care nu se vor dezvolta atât de mult încât să pericliteze trotuarul din jur."

În toamna anului trecut, Garda de Mediu a amendat Primăria cu 40.000 de lei, pentru tăierea fără aviz de mediu a copacilor de pe taluzul Falezei. În acel moment, autorităţile spuneau că nu au dat ordin de tăiere pentru acei copaci.

Daniela Stroie, purtător de cuvânt ADP Galaţi: „Niciodată nu am tăiat singuri. Doar în urma unor comenzi venite din partea municipiului Galaţi."

Societatea de Gospodărire Urbană are în plan o replantare, însă nu se ştie când, cum sau unde vor fi amplasaţi noii arbori.

Până la atunci însă, autorităţile trebuie să se ocupe mai întâi de scoaterea cioatelor de copaci şi de înlăturarea crengilor.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Ionuţ Mocanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri