Picnic poetic în stil francez

Data publicării:
ziua francofoeniei

Cu steagul Franţei pictat pe faţă, cu baloane albastre, albe şi roşii, aproape 100 de elevi din Galaţi au petrecut o după amiază în stil francez.

Este un eveniment foarte bun pentru a socializa cu alte licee. Este o zi specială în care putem promova franceza, ţările vorbitoare de limbă franceză" spune un tânăr.

Ne place când ieşim din formalitatea de zi cu zi şi ne bucurăm foarte mult când profesorii se ocupă de noi şi organizează astfel de activităţi" declară alt elev.

Tinerii au petrecut câteva ore în aer liber, la un picnic poetic, unde au creat poezii scurte în limba franceză.

Evenimentul a fost organizat la iniţiativa reprezentanţilor Ambasadei Franţei în România.

Camelia Mitache, prof. lb. franceză Colegiul Naţional „Virgil Madgearu"„Activitatea ni s-a părut una inedită şi aplicabilă cu succes în rândul elevilor noştri pentru că ei îşi doresc altceva decât ceea ce se face în spaţiul acela închis al şcolii, în clasă, între pereţii de beton."

La eveniment au participat elevi din mai multe şcoli din municipiu Galaţi, dar şi din judeţ.

Iulia Chirnoagă, prof. lb. franceză Colegiul Naţional „A.I.Cuza": „Noi participăm la acest eveniment cu clase de bilingv franceză şi nu numai. E altceva decât ceea ce se face de obicei la clasă. Adoră activităţile în aer liber."

Activitatea s-a încheiat cu o lansare de baloane în culorile steagului Franţei.

Ziua francofoniei a fost sărbătorită la fel în 20 de oraşe din România, iar la ora 14 poemele scrise de tineri la picnic au fost postate, simultan, pe rețelele de socializare, prin intermediul unei pagini dedicate acestui eveniment.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Daniel Lare

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri