Pistele pentru biciclete, coşmarul bikerilor. Unele pistele sunt prea înguste şi nu pot fi folosite 

Data publicării:
stalp pista biciclist

O cursă cu bicicleta reprezintă o adevărată aventură pentru bikeri.

Mihaela Brazdeş, reporter Digi24 Galaţi: "Pe lângă faptul că pista pentru biciclişti este amenajată pe întreaga lăţime a trotuarului, nici pietonii, dar nici bicicliştii nu au cum să treacă din cauza acestui stâlp care este amplasat chiar în mijlocul pistei."

Autorităţile ridică din umeri şi spun că cine munceşte, mai şi ...greşeşte!

Emanuela Turcu, purtător de cuvânt Primăria Galaţi: „A fost o scăpare la momentul respectiv, poate şi din dorinţa de a termina cât mai repede lucrările care trenau de foarte multă vreme şi a reda acele artere de circulaţie traficului. Şi pentru că atunci când munceşti mai şi greşeşti, s-a produs această eroare. Sperăm ca în cel mai scurt timp să o corectăm."

Din cauză că pistele sunt înguste, biciclişti preferă să circule pe carosabil.

În afară de faleză, piste de bicicletă nu prea sunt. Mai mult eşti obligat să mergi pe stradă, unde trec maşinile şi e riscant" a declarat un biciclist.

Iar problemele nu se opresc aici.

Mihaela Brazdeş, reporter Digi24 Galaţi: „În oraş sunt şi piste care se termină brusc, iar cei care pedalează sunt nevoiţi să oprească şi să coboare o bordură destul de înaltă pentru că nu sunt rampe special amenajate pentru biciclişti."

Bikerii şi-ar dori ca în Galaţi să fie amenajate mai multe piste destinate lor, care să respecte normele legale pentru siguranţa bicicliştilor şi a pietonilor.

Silviu Negoiţă, preşedinte asociaţie bikeri: „Nu am speranţe foarte mari la momentul acesta. În schimb, sper la deschiderea unor discuţii. În urma prezentării proiectului pe care îl strângem acum, sper la deschiderea unor discuţii inclusiv cu Poliţia."

Amenzile pentru bikerii care circulă pe trotuarele care nu au amenajate piste speciale sunt între 100 şi 1.000 de lei. Bicicliştii pot merge pe carosabil, cu condiţia să respecte regulile de circulaţie.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Florin Gîlcanu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri