Pistele pentru biciclete, prioritate zero la Brăila

Data publicării:
pista biciclist faleza

Mersul pe bicicletă pe străzile Brăilei este o adevărată provocare și asta pentru că în oraș sunt amenajaţi doar 5 km de piste pentru biciclete. Şi acestea doar în parcuri.

Oamenii sunt revoltați şi spun că nu sunt în siguranţă când merg cu bicicleta și că de multe ori au fost victime ale accidentelor în trafic.

"Mergând chiar în Brăilița m-a și dat jos o mașină şi am ruptură de ligamente. M-a lovit pur și simplu" spune un brăilean.

"Avem prea puține piste și în trafic este îngrozitor" declară alt localnic.

Autorităţile locale recunosc faptul că aceste piste sunt necesare.

Eduard Ciocan - consilier local municipal: "Reducerea noxelor ar veni imediat, reducerea traficului, creșterea calității vieții, oamenii vor putea să facă mișcare mai bine și mai ușor. Aș dori să fac un amendament prin care să considerăm acest plan, transportul cu bicileta fiind prioritatea zero".

Cel puțin teoretic, aleșii locali promit că problema va fi rezolvată în următorii 4 ani, când Brăila intenționează să acceseze fonduri prin Programul Operațional Regional.

Aurel Simionescu-primarul municipiului Brăila: "Dacă discutăm de ce vrem să facem piste de biciclete și trebuie să o gândim. Să n-o facem la stânga la dreapta și după aia s-a oprit în trei străzi. Trebui să încercăm să găsim o formulă prin care cineva ajunge din punctul A în punctul B, fiind foarte bine definite locul A și locul B".

Brăilenii nu-și pierd totuși speranța ca într-o bună zi să aibă și ei prioritate în trafic, așa cum se întâmplă în toate orașele civilizate din Uniunea Europeană.

Reporter: Ana-Maria Dobre

Operator: Luigi David

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri