Pod distrus de o maşină de mare tonaj

Data publicării:
pod rupt

Panică şi agitaţie pentru localnicii comunei Nicoreşti după ce podul care face legătura între secţia de poliţie şi centrul comunei a fost distrus de o maşină de mare tonaj.

Ionel Boghiu, primarul comunei Nicoreşti: "Noi avem acolo un indicator care limita tonajul şi astăzi a trecut o maşină încărcată cu balast, care undeva ajunge aşa pe la 45-50 de tone. Podul fiind foarte vechi a cedat".

Podul are peste 100 de ani vechime şi a fost consolidat în 2004 din fonduri private. Sătenii sunt însă dezamăgiţi că reparaţiile au fost superficiale.

"A fost reabilitat dar aşa la suprafaţă, puţin, vă daţi seama că structura lui e praf" spune un localnic.

"Văd o maşină răsturnată, într-un pod distrus şi perimat, care nu avea voie, trebuia pusă barieră, n-avea voie să se circule pe el nici cu piciorul măcar" declară alt sătean.

În prezent podul este inclus într-un proiect mai amplu de reabilitare. În prima etapă se vor investi 100.000 de lei, bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale.

Ionel Boghiu, primarul comunei Nicoreşti: "Avem aprobarea CL, am făcut toate demersurile aşteptăm o ofertă pentru a începe procedura, să încheiem un contract pentru executarea lucrărilor".

Şoferul maşinii a fost amendat de poliţişti cu 420 de lei. Proprietarul vehiculului de mare tonaj va fi şi el sancţionat de autorităţile locale cu o amendă între 3.000 şi 6.000 de lei.

reporter: Georgiana Ciurea
operator: Bogdan Vlădoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri