Pod prăbuşit în Vrancea. În urma unei ploi torenţiale, podul din comuna Nistoreşti s-a rupt

Data publicării:
pod vrancea

Ion Gogoriţă - primar comuna Nistoreşti: "Această ruptură s-a produs în 20 de minute, deci nu a durat o veşnicie, 20 de minute. Eu împreună cu organele de poliţie, cu localnicii din zonă ne uitam cum se produce această ruptură".

O ploaie torenţială de o oră a fost de ajuns pentru ca un stâlp de electricitate să fie doborât şi mai multe podeţuri distruse.

Nimeni nu s-a aşteptat ca cel mai mare pod din zonă să se rupă chiar sub ochii localnicilor. Toţi au fost şocaţi de furia naturii.

"Nu am văzut niciodată, de când sunt eu, sfârşitul lumii era. Cădea bucată cu bucată" a spus un localnic.

"Aşa ceva nu am mai văzut de când au fost în 2005 inundaţii, dar aşa de repede şi să facă aşa stricăciuni nu am mai văzut" a declarat alt localnic.

2.300 de oameni, din cele 9 sate ale comune, sunt în acest moment izolaţi.

Georgiana Ciurea, reporter Digi24 Galaţi: "Accesul în zonă este acum interzis pentru că pericolul îi pândeşte pe localnici la orice pas. Nu e nevoie decât de un minut pentru a auzi din nou sunetul unei alte bucăţi din acest pod care se rupe şi ajunge în răul Naruja".

Autorităţile speră să refacă infrastuctura din zonă în cel mai scurt timp, cu ajutorul utilajelor primite.

Ion Gogoriţă - primar comuna Nistoreşti: "Au sosit deja utilaje din partea SGA-ului Vrancea, un buldozer, excavator care mâine dimineaţă să înceapă activitatea, sperăm să dăm drumul la circulaţie".

Până când podul va fi refăcut, localnicii vor fi nevoiţi să se descurce cu resursele pe care le au.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Gelu Mormoloc

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri