Portal informativ pentru Spitalul de Copii

Data publicării:
spital copii

Simplu şi util. Aşa poate fi descris noul portal al Spitalului de Copii din Galaţi. De acum, pacienţii spitalul pot avea acces la toate informaţiile din perioada spitalizării.

dr. Victoriţa Ştefănescu, manager Spitalul de Copii Galaţi: „Dacă a fost internat din 2007 până în momentul acesta, îşi poate vedea toate internările, cu biletele de externare, cu investigaţiile făcute."

Paşii pe care trebuie să-i urmeze gălăţenii interesaţi de acest portal sunt foarte simpli.

Fiecare aparţinător vine cu o cerere la instituţia noastră, obţine un ID şi îşi crează singur utilizator cu parolă" spune un angajat al spitalului.

Odată cu finalizarea acestui proiect vin şi nenumărate avantaje. Timpul este cel mai important, iar cu ajutorul acestui portal medicii vor putea sta mai mult în preajma pacienţilor.

dr. Victoriţa Ştefănescu, manager Spitalul de Copii Galaţi: „Nu mai trebuie să aşteptăm până vine de la radiologie, de exemplu, radiografia. Este economie şi de costuri pentru că noi nu mai trebuie să facem radiografia, ea este imediat trimisă pe acest sistem în secţie şi ea poate fi văzută imediat."

Aici avem date despre instituţia noastră şi dosarul medical. În acest dosar medical, pacientul poate să vizualizeze toate buletinele de analiză care i s-au făcut. Poate să-şi introducă personal şi alte investigaţii făcute şi în alte instituţii. De asemenea poate să-şi introducă grupa de sânge" declară un angajat al spitalului.

Pentru a accesa portalul, nu oricine poate beneficia de acest ID. Doar pacientul sau medicul de familie al acestuia.

dr. Victoriţa Ştefănescu, manager Spitalul de Copii Galaţi: „Pacientul poate da ID-ul, spre exemplu se duce să se interneze într-o clinică de oriunde din lume, atunci poate să solicite accesul pe baza acelui id. Noi dăm permisiunea pentru a nu putea să acceseze oricine."

Site-ul pe care îl pot accesa cei interesaţi este http://portal.spcopgalati.ro/

Deschiderea acestui portal a costat aproape două milioane de lei şi a fost finanţat prin fonduri europene. Perioada de implementare a acestui proiect a fost de 24 de luni, timp în care s-au făcut achiziţii de echipamente, de noi soft-uri, dar s-a făcut şi o reţea cu fibră optică.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Gelu Mormoloc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri