Premieră la Teatrul Gulliver

Data publicării:
afis mica sirena

Ariel, regele Triton şi Ursula, vrăjitoarea mărilor, vin în acest weekend în faţa copiilor gălăţeni. Cei mici, însă, nu vor vedea doar cum sunt mânuite păpuşile, ci şi elemnete noi care îi vor surpinde.

Eduard Şişu, şef secţie Teatrul „Gulliver" Galaţi: „O îmbinare între teatru, mânuirea păpuşii, între animaţia care se va petrece pe grafică. Este încă un exemplu de spectacol cu grafică digitală la cel mai înalt nivel. Aşa a fost gândit. Ne adaptăm din mers la cerinţele pieţei ca să spun aşa."

O îmbinare care îi va încânta pe copii. Pe lângă piesa de teatru propriu zisă, aceştia vor putea viziona şi secvenţe filmate chiar de actorii din piesă. Surprizele se vor ţine lanţ pentru cei mici, care nu vor avea cum să se plictisească.

Daniel Stanciu, regizor „Mica sirenă": „Anumite pasaje din spectacol sunt filmate. Folosim decoruri virtuale şi actorii în secvenţe scurte de film."

Vlad Tănase, scenograf „Mica sirenă": „Este un spectacol frumos, din punctul meu de vedere şi cred că şi din punctul colegilor mei. S-au realizat decoruri frumoase, păpuşi frumoase, costume frumoase."

Totul a fost realizat în aşa fel încât copiii să fie mulţumiţi.

Daniel Stanciu, regizor „Mica sirenă": „Ei stau toată ziua şi se uită ba la televizor, ba sunt la calculator. Nu le mai putem reţine atenţia atât de mult cu un gen de teatru de păpuşi cum se practica odinioară."

Printre personajele din „Mica sirenă" se numără şi Cristian Gheorghe, actor şi director la Teatrul Dramatic „Fani Tardini". Dacă în mod normal, gălăţenii l-au văzut în alt gen de piese, acum a acceptat şi această provocare.

Cristian Gheorghe, director Teatru Dramatic „Fani Tardini" Galaţi: „E o plăcere să joci pentru copii pentru că este un public pe care oricât te-ai chinui şi orice ai face nu prea reuşeşti să-l minţi şi nu prea ai cum să-l minţi."

Premiera piesei „Mica Sirenă" are loc duminică la ora 10.30 pe scena teatrului dramatic Fani Tardini. Preţul biletelor este de opt lei pentru copii şi 10 lei pentru adulţi.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator. Bogdan Cazacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri