Premierea căsniciilor de aur

Data publicării:
premii pensionari

Emoţii şi zâmbete pe faţa a sute de pensionari din Galaţi.

137 de cupluri ajunse la nunta de aur au primit premiul oferit de Primăria Galaţi pentru longevitatea căsniciei: o diplomă, flori şi un cec în valoare de 500 de lei.

Marius Stan, primarul municipiului Galaţi: "Acţiunea are importanţa ei şi impactul afectiv de rigoare. Ne bucurăm că am putut face această manifestare chiar de ziua internaţională a pensionarului, cu un respect pentru cei în vârstă".

Iar pentru cei în vârstă, ingredientele necesare unei căsnicii de o jumătate de veac sunt clare.

"O bunică de-a soţiei mele mi-a dat un sfat: îngăduiţi-vă maică! Ăsta este după părerea mea secretul unei căsnicii de durată" a spus un vârstnic.

"Nu e niciun secret. Toleranţă, iubire, comunicare. Asta trebuie, cel mai mult" a declarat alt bătrân.

Pentru consilierii locali care se bucură la rândul lor de o căsnicie de peste 50 de ani, acţiunea are valoare sentimentală.

Nicolae Rainea, consilier local: "Păi cum să nu fie pe sufletul nostru când ai în spate această logevitate şi nu numai în căsătorie, în orice activitate, presupune o bună înţelegere, o bună cunoaştere, constituie în ultimă instanţă că ai valoare".

Pensionarii au primit în dar şi un spectacol oferit de Teatrul Muzical "Nae Leonard".

La următoarea acţiune de acest gen, programată pentru luna următoare, vor fi prezenţi şi gălăţenii care au împlinit sau au depăşit centenarul.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Gelu Mormoloc

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri