Primării gălăţene, sancţionate de AEP

Data publicării:
liste electorale1

Primăria Gohor a primit o amendă de 1.000 de lei, după ce, în urma unui control neanunţat al reprezentanţilor Autorităţii Electorale Permanente, secretara primăriei nu a găsit dosarul cu listele complementare.

Gelu Sârghie, primarul comunei Gohor„Secretara care a fost în perioada trecută a ieşit la pensie, iar doamna care lucrează acum este de o lună de zile. Era mai timidă, s-a pierdut, nu a ştiut despre ce este vorba. Ulterior, după control, s-au găsit acele documente."

Chiar dacă după control, dosarul a fost găsit, amenda a rămas. Primarul comunei Gohor vrea să depună contestaţie pentru a nu rămâne cu obrazul pătat, fără motiv, spune el.

Gelu Sârghie, primarul comunei Gohor: Au fost documentele găsite, totul este în regulă. Sper ca în momentul când voi face contestaţie să fie anulat acest proces verbal de amendă."

Şi primăria din comuna Brăhăşeşti a fost sancţionată, însă doar cu un avertisment, iar acest lucru s-a întâmplat din cauza unei litere adăugate în plus la numele unui decedat.

Mircea Dumitru, primarul comunei Brăhăşeşti: „Greşeala s-a făcut la tastarea numelui, care s-a tastat Răducanu în loc de Răducan cum îl chema pe decedat."

Autoritatea Electorală Permanentă efectuează controale pentru a preveni orice fel de fraudă care ar putea avea loc în timpul alegerilor prezidenţiale.

Andi Mihalache, director AEP Filiala Sud-Est: "Am desfăşurat un total de 164 de contorale din cele 390 de unităţi administrativ-teritoriale, tocmai pentru a verifica modul în care persoanele desemnate la nivelul primăriilor să opereze în registrul electoral, îşi îndeplinesc prevederile legale."

În urma controalelor, reprezentanţii Autorităţii Electorale Permanente au aplicat sancţiuni conform prevederilor legale.

Andi Mihalache, director AEP Filiala Sud-Est„Nu au operat în termen de 24 de ore de la data luării la cunoştinţă actele de deces în registrul electoral în vederea radierii acelor persoane."

Autoritatea Electorală Permanentă va efectua alte 136 de controale, pentru ca toate listele electorale să fie conform legii până pe 2 noiembrie când vor avea loc alegerile prezindenţiale.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Marian Munteanu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri