Primarul din Tîrgu Bujor îşi caută consilier pe...Facebook

Data publicării:
anunt facebook

Primarul oraşului Tîrgu Bujor, Laurenţiu Gîdei, a pus anunţul pe reţeaua de socializare zilele trecute. A ales această cale pentru că bujorenii ştiu deja că acolo vor găsi tot ce îi interesează despre oraşul lor.

Laurenţiu Gîdei, primar Tîrgu Bujor: „Practic nu e pagina mea oficială. Este pagina primarului mai mult şi acolo scriu tot felul de noutăţi, ştiri, informaţii, anunţuri din comunitatea pe care o conduc."

Reacţii din partea comunităţii au apărut imediat. Trei candidaţi şi-au depus deja cv-urile pentru angajare. Liliana este unul dintre ei. Abia a absolvit Facultatea de Sociologie şi vrea să îşi găsească un loc de muncă la ea în localitate.

Liliana Mihai, candidat: „Cunosc marea majoritate a oamenilor, problemele. Chiar am făcut licenţa în acest domeniu. Am făcut monografia oraşului Tîrgu Bujor şi am luat contact cu diverse instituţii."

Laurenţiu Gîdei, primar Tîrgu Bujor: „E ochii şi urechile şi spiritul primarului. Îndeplineşte atribuţiunile trasate de primar, în sensul că va trebui să fie acolo unde primarul nu poate ajunge."

Şi Oana îşi doreşte să fie mâna dreaptă a primarului din Tîrgu Bujor. Deşi acum are un loc de muncă în Galaţi ar renunţa la el pentru a fi cât mai aproape de familie.

Oana Buţurcă, candidat: „De asta vreau să şi aplic pentru acel post de consilier pentru că până la urma urmei familia este totul. Am văzut asta ca pe o provocare când am văzut anunţul domnului primar. Am decis să depun cv-ul pentru că am zis că <<măi să încerc să fac şi eu ceva pentru oraşul meu>>."

Prin această metodă, edilul vrea să arate transparenţa prin care va fi angajat viitorul consilier, pentru a nu fi acuzat că îşi favorizează rudele sau prieteni. Cu toate acesta, anunţul este dedicat doar tinerilor din Tîrgu Bujor şi localităţile din apropiere, respectiv Moscu şi Umbrăreşti.

Laurenţiu Gîdei, primar Tîrgu Bujor: „Dacă ar veni un consiler al primarului din Focşani, de exemplu, ar fi totalmente debusolat. Practic, nu ar şti să facă nimic. Nu ar răspunde niciunei solicitări, niciunei cerinţe pe care i-ar trasa-o primarul."

Şi alţi tineri ar fi interesaţi de postul de consilier, însă ori au alt loc de muncă ori nu au terminat încă facultatea.

„M-ar interesa şi pentru ceva nou ar fi super. Să văd cum e" a spus o tânără.

„Aş avea avantaje. Hai să zicem că aş sta un an de zile, dar după aş găsi un loc de muncă, aş avea oleacă de experienţă" a spus un tânăr.

Pentru început, consilerul va avea un salariu de 834 de lei. Tinerii bujoreni care doresc să lucreze la Primăria din oraşul Tîrgu Bujor îşi pot depune cv-urile până pe 12 august.

reporter: Mihaela Brazdeş
operator: Bogdan Vlădoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri