Primele reacţii în cazul tăierii arborilor

Data publicării:
tei taiati2-1

În cadrul şedinţei de Dialog Social de la Prefectură, reprezentanţii societrăţii civile au anunţat că vor acţiona în instanţă Agenţia pentru Protecţia Mediului, cea care a acordat avizul pentru tăierea celor aproape 40 de tei de pe strada Mihai Bravu.

Marian Filimon, reprezentant societate civilă: "Există o asociere la ora actuală între mai multe asociaţii de tip social, nu doar ecologic, şi care se consituie parte perntru ceea ce înseamnă darea în judecată a instituţiilor respective. Nu e sat fără câini Galaţiul".

În mod surprinzător, Agenţia pentru Protecţia Mediului nu ştie dacă copacii au fost verificaţi în prealabil de către un specialist şi nici câţi dintre aceştia erau bolnavi şi bătrâni.

Carmen Sandu, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Galaţi: "Primăria ar trebui să aibă în documentaţia punctul de vedere al cuiva în domeniul silvicuturii. Nu pot să vă răspunde acum dacă în solicitarea lor de aviz de tăiere a existat un astfel de punct de vedere pe coapcii respectivi".

Ecologiştii spun că proiectul care prevedea tăierea celor 40 de arbori nu a fost supus dezbaterii publice, iar cei vinovaţii trebuie să răspundă pentru fapta lor.

Petruţa Moisi, preşedinta Centrului de Consultanţă Ecologică: "În sprjinul unui trafic mai intens şi de grija maşinilor, practic s-a distrus o stradă care este patrimoniu cultural. Distrugerea copacilor, tăierea a 38 chipurile în loc de 40, şi înlocuirea lor cu nişte copăcei care vor relua funcţia celor tăiaţi peste vreo 20, 45, 40, 50 de ani distruge şi echilibru estetic al tinei, din punct de vedere al impactului asupra mediului nu mai e nevoie să spunem".

Strada Mihai Bravu a fost printre primele străzi pavate din Galaţi, pe vremea pârcălabului de Covurlui, Costache Negri.

reporter: Cornelia Mazilu
operatori: M.Munteanu, I.Mocanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri