Profesor universitar arestat pentru luare de mită

Data publicării:
profesor retinut

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul din Galaţi au organizat flagrantul, chiar acasă la profesorul universitar, unde l-au prins în timp ce încasa suma de 2.700 de lei.

Alfredo Simionescu, procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi: „Suma de bani a fost dată pentru ca studenţii din anul doi din cadrul acelei facultăţi, în cadrul sesiunii de iarnă, să promoveze un examen la o anumită materie în condiţii de nelegalitate."

Mircea Iliev a fost denunţat chiar de studenţii săi care s-au săturat să-i umple buzunarele pentru a obţine măcar nota 5 la examene.

Ionuţ Dumitraşcu, preşedinte LSG Galaţi: „Situaţia era dureroasă deoarece domnul profesor făcuse o practică obişnuită din aceste activităţi. Au fost studenţi foarte buni care au picat la respectiva materie pentru că nu au dat bani, iar noi nu considerăm acceptabil şi nu este normal ca într-o ţară civilizată să se întâmple aşa ceva."

Chiar dacă fapta profesorului nu este una de neglijat, conducerea Universităţii „Dunărea de Jos" mai mult îl compătimeşte decât îi condamnă.

Bogdan Nistor - purtător de cuvânt Universitatea „Dunărea de Jos" Galaţi: „Ne mâhneşte când un coleg de-al nostru trece prin astfel de probleme, dar suntem convinşi că numai aşa se poate ajunge la un sistem benefic."

În urmă cu puţin timp, judecătorii de la Tribunalul Galaţi au decis ca profesorul universitar să rămână în arest preventiv pentru 30 de zile.

Reporteri: A. Obreja, M. Brazdeş
Operator: Bogdan Cazacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri