Profesorii nu vor să fie supraveghetori la BAC

Data publicării:
profi supraveghetor

La Galaţi şi Buzău este nevoie de aproape o mie de profesori supravegetori pentru examenul de Bacalaureat. Dintre aceştia, aproximativ 600 şi-au dat acordul de a participa. Restul refuză categoric din cauza că sunt plătiţi prea puţin pentru munca prestată.

Aureli Lazăr - profesor inginer: "Colegii mei nu participă dintr-un motiv foarte simplu. Remuneraţia este de...lasă de dorit. Cred că ministerul ar trebui să intervină şi să-şi dea seama că profesorii nu pot munci la nesfârşit, în plus, pentru nimic".

Pe lângă problema banilor, alţii se tem să nu ajungă în situaţia de a fi anchetaţi de procurori.

Florentina Preda - profesor: "Nu, nu m-am înscris. Sunt multe motive. Una este stresul de sfârşit de an şi a doua e ideea de ceea ce s-a întâmplat, ce s-a mediatizat şi de aceea nu vreau să fiu stresată că s-ar putea întâmpla ceva sau să fiu chemată la DNA...refuz total".

Geta Burducea - inspector general ISJ Buzău: "Ca şi în anii trecuţi cu greu adunăm astfel de cereri, este perioada concediilor, colegii noştri şi-au programat concediile, am avut în fiecare an această problemă. Poate că anul acesta având în vedere presiunea care este pe organizarea acestor examene oamenii au ceva reţineri".

La Galaţi, conducerea Inspectoratului Şcolar se gândeşte să apeleze la educatori. Numai că şi aceştia refuză din start.

Alexandrina Spânu - educator Grădiniţa nr. 7: "Se plăteşte foarte prost, răspunderea este mare şi nu văd niciun motiv care ne-ar îndemâna să participăm".

Claudia Elena - educator: "Probabil că nu având în vedere că eu am mai fost solicitată, am fost supraveghetor la BAC şi nu există nicio motivaţie. Iar la educatori se apelează când nu se înscriu profesorii şi atunci ultima speranţă suntem noi educatorii".

Mioara Enache - inspector şcolar general ISJ Galaţi: "Pentru Evaluarea Naţională suma este de 28,4 lei, iar pentru Bacalaureat cuantumul este de 33,6 lei".

Anul trecut un supraveghetor la Bacalaureat primea 29 de lei pentru fiecare probă. Cu cinci lei mai puţin decât anul acesta. Sumă impozabilă.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Bogdan Vlădoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri