Proiecte fanteziste la Galaţi

Data publicării:
dunare mare

În ceea ce priveşte tunelul pentru subtraversarea Dunării, primarul Marius Stan susţine că este cel mai important proiect pe care îl demarează anul acesta municipalitatea.

Edilul crede că tunelul reprezintă salvarea Galaţiului din punct de vedere economic.

Marius Stan, primarul municipiului Galaţi: "Este cel mai important proiect pe care îl avem pentru Galaţi, este salvarea Galaţiului de la neşansa de a putea deveni o a doua Vale a Jiului. Vă spun cu toată responsabilitatea. Pentru că am mai spus, aţi văzut pe harta Guvernului nu prea suntem". 

Aurel Vlaicu, city manager Primăria Galaţi: "În momentul de faţă este în aşteptarea validării de către ANRMAP pentru a fi pus pe SEAP caietul de sarcini, pentru procedura de studiu de fezabilitate, proiect tehnic şi găsirea de investitor".

Un alt proiect fantezist pentru Galaţi ar putea fi şi pasarela pietonală "Time Gate", după modelul celei construite la Constanţa, care va fi amenajată în zona Spitalului Judeţean.

Marius Stan, primarul municipiului Galaţi: "Mi se pare un proiect necesar. Şi aşa cum am mai spus, chiar este o operă de artă deosebită, care ne mai scoate din eternul gri al Galaţiului".

Dacă studiul pentru tunel a fost votat la unison de aleşii locali, proiectul pasarelei a stârnit anumite discuţii între primar şi consilierii liberali, care au propus scoaterea de pe lista de investiţii şi alocarea banilor respectivi pentru cumpărarea maternităţii pentru care Primăria plăteşte o chirie lunară de 9.000 de euro comunităţii evreieşti.

Cristian Dima, consilier local: "Nu pot vota un buget în care ne propunem să facem o pasarelă de un milion de euro şi să nu cumpărăm spital de 1, 6 milioane de lei."

După lungi discuţii, aleşii locali au decis ca pasarela să fie introdusă, totuşi, în buget și să se aloce un buget de doar 500.000 de lei.

Marian Alexandru, consilier local: "O trecem ca poziţie, ca la o eventuală rectificare pozitivă, în funcţie de încasări se poate face rectificare pozitivă, să o putem bugeta şi începe execuţia".

Cei care ar putea beneficia de tunel, pod sau pasarelă, spun că intenţia Primăriei este bună, însă aşteaptă să o vadă pusă în practică.

"Este bine să se construiască un pod. Este mai fiabil şi mai uşor de realizat" spune un gălăţean.

"Se întâmplă chiar şi pe trecerea de pietoni foarte multe accidente, copii , bunici şi ar fi bine o pasarelă" declară alt localnic.

Galaţiul are la dispoziţie anul acesta 171,3 milioane de lei pentru investiţii.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: G.Mormoloc, M.Munteanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri