Rampă de gunoi ilegală. Tone de deşeuri sunt aruncate la marginea oraşului

Data publicării:
groapa gunoi1

 

La marginea oraşului, în apropierea localităţii Smârdan, există o zonă unde sunt aruncate tone de moloz, resturi menajere şi deşeuri industriale.

Nimeni nu are curajul să spună cine depozitează gunoiul acolo, însă, cu siguranţă cei care fac asta au lipsit de la lecţia de educaţie civică.

Fermierii din zonă se plâng că, din cauza molozului, solul este calcaros, iar plantele nu mai cresc.

"Uitaţi şi pământul este afectat, nu are consistenţă, e plin de calcar, plantele abia se dezvoltă, într-un fel mă afectează foarte mult acest depozit de deşeuri" s-a plâns un fermier.

Munţii de deşeuri afectează şi bălţile din vecinătate.

Alexandru Săndel, fermier :"Toate vietăţile sunt afectate. Eu am capre care nu beau apă din baltă pentru că apa este calcaroasă"

"Din cauza molozului aruncat în baltă nici peştii nu se mai dezvoltă, sunt afectaţi" a spus un pescar. 

Deoarece zona face parte din intravilanul Primăriei Galaţi, reprezentanţii Gărzii de Mediu au cerut municipalităţii să ia măsuri pentru ecologizarea zonei.

Mărioara Gătej, comisar şef Garda de Mediu Galaţi: "Orice deşeu la un moment dat fie că se descompune fie că este mai uşor sau mai greu şi implicit poate avea avea un efect negativ aupra solului. Cert este că nu au ce să caute acolo."

De cealaltă parte, reprezentanţii Primăriei se apără şi spun că ecologizează zona, însă nu pot să-i urmărească pe cei care vin şi aruncă deşeuri.

Emanuela Turcu, purtător de cuvânt Primăria Galaţi: "Am cerut Poliţiei Locale să intensifice patrulările acolo şi să-i sancţioneze pe cei care încalcă legea pentru că zona respectivă nu este o rampă legală de gunoi. Iar depozitarea deşeurilor acolo reprezintă contravenţie care se sancţionează cu amendă".

Din păcate, amenzile nu-i sperie pe cei care obişnuiesc să arunce gunoiul la voia întâmplării.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Gelu Mormoloc

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri