Razii în pieţele din Galaţi şi Brăila

Data publicării:
control piata

Forfotă mare în pieţele gălăţene. Mai multi poliţişti şi inspectori ai Direcţiei Sanitar Veterinare au verificat documentele de provenienţă, modul de înregistrare a operaţiunilor comerciale, dar şi condiţiile de depozitare şi vânzare a produselor alimentare.

Bogdan Cojocaru, purtător de cuvânt IPJ Galaţi: "Acţiunea poliţiştilor a urmărit prevenirea evaziunii fiscale precum şi verificarea respectării prevederilor locale privind comercializarea produselor agroalimentare".

Gălăţenii sunt de părere că aceste controale ar trebui efectuate periodic.

"Am luat carne de porc şi când am ajuns acasă nu am avut ce să mai fac cu ea. Nu m-am mai întors că nu mai recunoştea. Nu mi-a dat bon, nimic, de unde bon?" spune un gălăţean.

"Aceste controale sunt foarte bune" declară alt localnic.

Şi în pieţele din Brăila au fost controale. Poliţiştii au confiscat peste două tone de legume, produse de panificaţie, 180 de ouă, aproape 100 de kg de produse alimentare, 30 litri de alcool şi băuturi răcoritoare şi 40 de kg de carne de vită şi miel.

Pentru abaterile descoperite au fost aplicate 31 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 139.000 de lei şi s-au întocmit 10 dosare penale, dintre care patru pentru evaziune fiscală.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Bogdan Cazacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri