Scaunele pentru copii, la mare cautare

Data publicării:
scaune auto

Părinţii se grăbesc să cumpere scaunele auto speciale pentru copii. În ciuda ofertei variate unii par că se hotărâsc mai greu.

"O să-i cumpărăm de ăsta. Are şi ea centuri de protecţie, deocamdată are ăsta" a spus o femeie.

Preţurile variază între 200 şi 900 de lei, iar vânzările din ultima perioadă au crescut cu aproape 30 la sută.

Pentru cei mai mulţi părinţi, scaunul special reprezintă, pe lângă siguranţă, şi o modalitate prin care îi pot controla pe cei mici în maşină.

"Si mie îmi prieşte. Îl pui acolo, nu mai face nimic. E cuminte? Pai nu are încotro. E legat şi la revedere. Aşa dacă-l laşi să fie cu maică-sa în spate sare, trage frâna de mână. Nu-i ştii pe ăştia" a spus un părinte.

Scaunele pentru copii trebuie montate pe locurile din spate ale maşinii. În cazul în care minorul are până în trei ani, trebuie supravegheat în permanenţă de un adult. Este permisă şi fixarea lor pe scaunele din faţă, dar cu spătarul către parbriz şi numai după ce este dezactivat airbag-ul frontal.

"Avem şi nu-l folosim. Nu? De ce? Nu stă. Nu e cuminţică să zic aşa. Nu e deloc. Şi cum faceţi? Doar cu centura? Nici cu centura. La mami în braţe. Ştiţi că puteţi fi amendat. Ştiu, dar o să se înveţe" a spus un părinte.

Dacă şoferii nu respectă noile reguli de circulaţie privind transportul copiilor în maşină, vor fi amendaţi cu aproape 500 de lei şi 3 puncte penalizare.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Ionu? Mocanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri