Şcoală de Ucenici la ArcelorMittal

Data publicării:
ucenici combinat

20 de tineri, selectaţi din peste 100 de participanţi, vor fi primii cursanţi în noua Şcoala de Ucenici a combinatului siderurgic de la Galaţi. O oportunitate rară, dacă ţinem cont de faptul că ArcelorMittal a disponibilizat în ultimii 13 ani peste 24.000 de angajaţi.

Bruno Ribbo, director ArcelorMittal: "Se ştie în oraş că am trecut printr-o perioadă grea din 2009. Dar acum trebuie să ne uităm ceva mai departe pentru că a apărut nevoia să luăm oameni tineri, la fel ca dumneavoastră, pentru a ne pregăti viitorul".

Mihaela Crăciun, director Resurse Umane ArcelorMittal: "Industria în care noi activăm este o industrie destul de grea, în care, din păcate, de la o anumită vârstă nu mai poţi să faci un anumit lucru, nu pentru că nu ai vrea ci pentru că nu mai ai putinţa şi ăsta este motivul pentru care noi trebuie să reîntinerim personalul".

Tinerii care au reuşit să intre în program se consideră norocoşi.

Mihai Codică, participant Şcoala de Ucenici: "Mă simt unul dintre cei 20 de norocoşi pe care i-au ales şi mă bucur pentru şansa asta în viaţă".

Printre cei 20 de ucenici se află şi Ana Maria, în vârstă de 19 ani, singura fată din program. A terminat liceul CFR, profilul electricitate şi pentru că nu reuşea să îşi găsească un loc de muncă, s-a înscris şi la o şcoală profesională, la profilul reparaţii aparate sanitare.

Ana Maria Codreanu, participantă Şcoala de Ucenici: "Am fost singura fată, 100 şi ceva de băieţi. Mă simt puternică, mă simt bine. Părinţii mei au fost şocaţi, n-au crezut că o să reuşesc şi am reuşit. Sunt fericiţi".

Pe parcursul celor şase luni, tinerii vor fi instruiţi de un mentor şi vor avea aceleaşi drepturi şi obligaţii, ca şi ceilalţi angajaţi ai combinatului.

Alin Iacob, mentor: "Avem zone delicate unde ştim că avem personal îmbătrânit şi care vor pleca la pensie şi vom rămâne descoperiţi. În acele zone vrem să îi introducem pe aceşti colegi, practic deja îi considerăm colegii noştri".

La Şcoala de Ucenici practica propriu-zisă va începe pe 2 decembrie. Programul a mai existat şi în trecut în cadrul combinatului gălăţean, dar nu a mai funcţionat timp de peste 10 ani.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Luigi David

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri