Se joacă de-a demisia

Data publicării:
sedinta cl ian

Discuţiile în contradictoriu au plecat de la proiectele de hotărâre care prevedeau încetarea de drept a mandatelor de consilier local PC şi de viceprimar ale lui Radu Cosca, validarea mandatului de consilier local al lui Potârniche Gheorghe şi alegerea unui viceprimar al municipiului Galaţi.

Aceste proiecte au fost retrase de pe ordinea de zi, lucru ce a stârnit nemulţumirea unor consilieri care au cerut reintroducerea lor.

Spre suprinderea tuturor, Marius Stan a refuzat categoric introducerea proiectelor respective.

Marius Stan, primarul municipiului Galaţi: "Nu înţeleg de unde atâta grabă şi atâta pasiune pe subiectul ăsta. Probabil că îmi scapă mie anumite interese. Atâta timp cât un consilier îşi depune demisia, acesta după cum bine se ştie este act unilateral. Atât timp cât nu produce efecte cred că are timp să se răzgândească".

De cealaltă parte, consilierul Eugen Găvan a cerut insistent supunerea la vot a celor patru amendamente, însă fără prea mult succes.

Eugen Găvan, consilier local PC: "Aştepta ca să i se termine concediul din povestea de viceprimar, dar şi din povestea de consilier local. Legea spune clar că statul aleşilor locali se adoptă în prima şedinţă ordinară".

Radu Kovacs, secretar CL: "Suplimentarera ordinii de zi se poate face numai cu probleme urgente care nu pot fi amânate până la şedinţa următoare şi numai cu votul majorităţii consilierilor locali prezenţi".

Primarul Marius Stan a făcut tot ce i-a stat în putință să amâne luarea unei decizii şi le-a transmis conservatorilor să îşi rezolve problemele în partid.

Marius Stan, primarul municipiului Galaţi: "Cred că este o problemă a partidului conservator care în interiorul lui trebuie să-şi rezolve o mare problemă pe care o au. Unul vrea să-i ia gâtul celui care este viceprimar, celălalt uite că nu vrea, să îşi rezolve problemele. Nu intraţi în jocul ăsta oameni buni, hai să fim decenţi".

Pe de altă parte, viceprimarul Florin Popa i-a cerut demisia secretarului Consiliului Local, Radu Kovacs, acuzându-l că nu şi-a făcut treaba.

Viceprimarul a mai ameninţat că de acum va boicota toate hotărârile de Consiliul Local care nu au vizele de legalitate.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Bogdan Cazacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri