Se surpă Faleza! O groapă cu un diametru de trei metri şi adâncime de opt metri a apărut pe Faleza Inferioară 

Data publicării:
groapa faleza

Surpriză neplăcută pentru gălăţenii care au ieşit la plimbare, în weekend, pe Faleza inferioară. Un crater adânc şi-a făcut apariaţia chiar pe mijlocul aleii.

Georgiana Ciurea, reporter Digi24 Galaţi: "Această groapă are un diametru de trei metri şi o adâncime de opt metri. Pentru că a apărut pe o alee pietonală intens circulată, ea a fost securizată şi delimitată cu saci de nisip. Potrivit autorităţilor locale, surparea s-a produs pe o veche conductă de deversare".

Autorităţile au venit să inspecteze zona. Vizibil deranjaţi de prezenţa camerei de filmat, oficialii au plecat în mare grabă după doar câteva minute.

Dorin Otrocol, prefectul judeţului Galaţi: "Nu ştiu ce s-a întâmplat". 

Radu Dinu, director Direcţia de Lucrări şi Infrastructură, Primăria Galaţi: "Nu avem voie să săpăm pentru că stăm pe o pânză de păianjen. Situaţia de aici nu stă în mâna unui singur specialist. Trebuie cu toţii să ne unim forţele pentru a soluţiona o dată pentru totdeauna cazul de la elice".

Prin urmare, autorităţile au convocat comitetul pentru situaţii de urgenţă.

S-a decis restricţionarea accesului în vecinătatea surpării, până marti, când sunt aşteptate rezultatele unui studiu despre starea canalului colector, aflat sub taluzul falezei.

Studiul a fost comandat de Primăria Galaţi, anul trecut, la Facultatea de Construcţii din Bucureşti.

Proprietarii de terase de pe faleză se tem că afacerile lor vor avea de suferit.

"În condiţiile în care va fi şantier mă va afecta obligatoriu" a spus administratorul unei terase.

Deşi în ultimii ani, au apărut mai multe gropi în zonă, municipalitatea nu a găsit până acum soluţii.

Dovadă în acest sens este Gropzilla, aşa cum a fost botezată de gălăţeni. Pentru protejarea malului Falezei, autorităţile au închis traficul auto în preajma acesteia şi o mai umplu, din când în când, cu pământ.

De la apariţia gropii de pe Faleza Superioară, municipalitatea a cheltuit aproape 500 de mii de euro pentru lucrări de consolidare.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Bogdan Cazacu/ Luigi David

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri