Secretul succesului la Kinetoterapie. 109 absolvenţi de liceu se bat pentru 18 locuri bugetate

Data publicării:
kineto

Florentina este studentă la Master la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, specializarea Kinetoterapie. S-a îndrăgostit de această meserie în 2012, când s-a deschis Centrul de Kinetoterapie şi a făcut practică în sălile facultăţii, dotate după ultima generaţie.

Centrul are săli de kinetoterapie, aerobic, fitness, hidro termo terapie şi săli de masaj. Investiţia a costat 130.000 de euro.

Georgiana Ciurea, reporter Digi24 Galaţi: "În centrul de Kinetoterapie regăsim acest aparat pentru recuperarea membrelor superioare, o recuperare pasivă la care pacientul nu trebuie să facă nimic. Apoi avem un aparat pentru recuperarea membrelor inferioare. El este folosit pentru rupturi de ligamente, fracturi sau pentru recuperare după ce un ghips este scos. Fotbaliştii sunt cei care au cea mai mare nevoie de acest aparat".

Cu aceste condiţii, nu e de mirare că tinerii s-au înghesuit, în acest an, la specializarea kinetoterapie.

Petronel Moisescu, reprezentant Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport: "Anul acesta este o performaţă în condiţiile în care sunt 18 locuri bugetate la 109 candidaţi. Este o surpriză frumoasă pentru facultatea noastră şi cred că şi pentru universitate".

Statisticile arată că aproape 30% dintre absolvenţi merg la muncă în străinătate.

Liviu Iordan, doctorand Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport: "Cunosc foarte mulţi colegi care au plecat în Franţa, Italia, Portugalia, Germania. Este foarte avantajos. Pleacă pe salarii de 2.000 de euro, 3.000, cunosc o colegă în Franţa care şi-a deschis un centru de recuperare".

Gălăţenii care au nevoie de recuperare pot veni, contracost, la centrul de kinetoterapie.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Luigi David

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri