Sediul Apaterm, debranşat de la apa rece

Data publicării:
apaterm nou-1

Conform unui angajament de plată semnat de reprezentanţii celor două societăţi publice, Apaterm trebuia să achite către Apă Canal până la data de 20 octombrie suma de 297.000 de lei, însă a plătit doar 180.000 lei.

Gelu Stan, director Apă Canal: "Din nefericire, deşi s-a făcut un angajament de plată, Apaterm nu a respectat acest angajament, motiv pentru care noi am trecut la sistarea apei potabile la cele două sedii centrale, dar nu şi la punctele termice".

Reprezentanţii societăţii de termoficare spun că rezolvarea problemei este în curtea asociaţiilor de proprietari. Dar pentru că populaţia nu-şi achită facturile şi încasările sunt foarte mici, Apaterm nu are posibilitatea să-şi plătească datoriile către Apă Canal.

Cristian Istrate, director Apaterm Galaţi: "Apă Canal pe legea 85 a insolvenţei nu are voie să ne restricţioneze. Şi este un joc de-a şoarecele şi pisica. Ei ne restricţionează, noi îi acţionăm în instanţă, până vine termenul ne dă drumul. Ca să nu mai existe obiectul contestaţiilor".

În acest moment, Apaterm are de achitat către societatea Apă Canal suma totală de 833.000 lei.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Luigi David

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri