Showroom cu maşini de epocă

Data publicării:
showroom epoca

Sorin Mavru este un om de succes. Deşi a plecat din România acum mai bine de 20 de ani, gălăţeanul nu a uitat unde s-a născut.

În Suedia şi-a deschis mai multe spălătorii auto, iar cu banii câştigaţi şi-a făcut o colecţie mai puţin obişnuită: trăsuri de pe vremea Reginei Victoria şi maşini vechi.

Sorin Mavru, colecţionar„Am întâlnit foarte mulţi oameni interesaţi şi pasionaţi de trăsuri. Am intrat în contact cu ei şi de acolo a pornit istoria trăsurilor pentru mine."

Colecţia lui Sorin numără peste 40 de maşini şi cam tot atâtea trăsuri. Cele mai multe dintre ele sunt în Suedia, însă are exponate şi în Galaţi, într-un showroom deschis acum câţiva ani.

Mihaela Brazdeş, reporter Digi24 Galaţi: „Unul dintre cele mai vechi exponate din showroom este această trăsură care a fost construită în anul 1850 şi era considerată pe acea vreme o trăsură de lux. Numai oamenii înstăriţi aveau ocazia să se plimbe cu un astfel de vehicul pe străzile oraşului."

Piesa de rezistenţă a colecţiei este o maşină militară pe care o are în Suedia. În lume sunt patru sau cinci expemplare de acest fel.

Sorin Mavru, colecţionar: Un blindat militar făcut de Scania în 1941. O maşină înmatriculată de stradă, mai rar întâlnită."

Fără familie, Sorin nu ar fi reuşit să ajungă atât de departe. Fiica sa este suportul principal. Îi dă sfaturi şi merge cu el când îşi cumpără trăsuri sau maşini.

Eliz Mavru, fiica lui Sorin Mavru: Şi mie mi-au plăcut maşinile dintotdeauna. Presupun că a fost ceva în familie. Şi îmi place şi îl susţin. L-am mai sfătuit aşa câteodată."

Gălăţenii au auzit de Sorin şi de colecţia lui şi vin cu plăcere să vadă ce exponate a mai achiziţionat.

Am rămas surprins că am văzut aşa ceva în Galaţi. Într-adevăr, înseamnă că proprietarii sunt foarte pasionaţi din punct de vedere al maşinilor şi se vede că au făcut cu suflet" a spus un gălăţean.

Pasionat de maşini şi trăsuri, Sorin are planuri mari pentru viitor.

Sorin Mavru, colecţionar: Gândim să facem un muzeu al trăsurilor şi maşini de epocă, în paralel, în Galaţi. În funcţie de spaţiul respectiv, voi aduce mai multe exemplare. Poate 20-30 de maşini vor fi expuse şi tot atâtea trăsuri."

Chiar dacă investiţia este cu singuranţă una mare, gălăţeanul nu vrea să vorbească despre bani, pasiunea fiind singura care l-a determinat să colecţioneze maşini. Showroom-ul este deschis publicului, gratuit.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Liviu Hagiu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri