Start la admiterea de toamnă

Data publicării:
inscrieri fac admitere

Cele mai multe locuri pentru viitorii studenţi sunt la Facultatea de Inginerie: 146.

Nicuşor Baroiu, coordonator admitere Inginerie: "După prima zi avem înscrişi 34 de candidaţi. Noi sperăm la încă 10. E posibil ca în ritmul acesta să poate fi ocupate toate cele 146 de locuri".

"Vreau la inginerie pentru că îţi oferă mai multe posibilităţi cu locul de muncă şi este pentru viitor, este practic" a spus un viitor student.

După prima zi de înscrieri, 120 de candidaţi şi-au exprimat dorinţa de a studia la Universitatea Dunărea de Jos. Tinerii au ocolit, însă, secţia de teatru a Facultăţii de Arte, motiv pentru care specializarea s-a desfiinţat.

Ştefan Baltă, preşedinte Comisia de Admitere UDJG: "Numărul de candidaţi ar trebui să fie ceva mai mare şi consistent pentru a fi rentabil să derulăm o specilizare. La Facultatea de Arte, din păcate, au fost doar 5 candidaţi, prognozele pentru această sesiune au fost la fel de sumbre ca şi atunci. Conform metodologiei s-a hotărât să nu o mai scoatem la admitere".

Patru dintre cei cinci interesaţi de actorie au ajuns în final la jurnalism, iar ultimul dintre ei a ales canto. Este trist ce se întâmplă, spun foştii elevi ai teatrului din Galaţi, care înţeleg, însă, reticenţa tinerilor vizavi de meseria de actor.

Radu Horghidan, actor independent: "Meseria de actor este foarte grea, pentru că mai ales la început, vorbind din propria experienţă, meseria de actor e foarte grea, sunt foarte puţine locuri în teatre, e greu să te angajezi şi poate şi din acest motive tinerii se apleacă spre alte domenii".

Specializările biotehnologie, mecatronică şi sociologie au fost şi ele desfiinţate, tot din cauza lipsei de candidaţi.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Luigi David 

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri