Start la cererile pentru ajutoarele de căldură

Data publicării:
calorifer

Primii care au venit să depună cererile pentru acordarea ajutorului de căldură au fost gălăţenii care se încălzesc cu gaze naturale şi lemne. Cei mai mulţi au venituri foarte mici, aşa că ajutorul acordat de stat este mai mult decât binevenit.

"Am venit să-mi depun cerere pentru combustibil şi nu îmi dă pentru 1,50 lei. Am 1,50 lei în plus şi nu îmi dă ajutorul" a declarat un gălăţean.

La completarea cererii, gălăţenii care solicită ajutoare de căldură au obligaţia să menţioneze corect componenţa familiei, veniturile membrilor acesteia, precum şi bunurile mobile şi imobile deţinute.

EmanuelaTurcu, purtător de cuvânt Primăria Galaţi: "Beneficiarii trebuie să aibă un venit de 786 de lei pe membru de familie sau 1.082 lei când vorbim de persoane sigure. Asta în cazul celor care se încălzesc în sistem centralizat. Pentru persoane care se încălzesc cu gaze naturale, combustibili, norma maximă de venit este 615 lei pe lună".

Pentru a depune cereri de acordare a ajutoarelor de încălzire, consumatorii care primesc energie termică în sistem centralizat trebuie să le solicite la asociaţiile de proprietari.

Abonaţii casnici care locuiesc la casă depun cererile la sediul Apaterm, în timp ce gălăţenii care se încălzesc cu gaze naturale, energie electrică ori combustibili solizi pot ridica documentele de la Comisia de Căldură, din incinta Patinoarului de pe strada George Coşbuc.

Anul trecut, municipalitatea a primit 25.000 de cereri de ajutoare de căldură, din care 21.000 depuse pentru energia termică, 3.500 pentru gaze şi restul pentru lemne.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Luigi David

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri