Strada Stadionului rămâne închisă

Data publicării:
strd stadionului

Strada Stadionului a fost închisă pe 17 iulie pe segmentul de drum cuprins între sensul giratoriu şi intersecţia cu strada Oţelarilor.

Din cauza unei gropi care a apărut în mijlocul carosabilului, administraţia locală a comandat o expertiză tehnică pentru a stabili ce anume a dus la prăbuşirea şoselei.

De atunci, au trecut mai bine de trei luni şi încă se mai aşteaptă concluziile studiului pentru care municipalitatea a plătit 56.000 de lei.

Emanuela Turcu, purtător de cuvânt Primăria Galaţi: "Din informaţiile preliminare, pe care le avem de la cei care fac studiul pe strada Stadionului sunt probleme în ceea ce priveşte infiltraţiile de apă ca urmare a pierderilor din reţele şi a fost identificată şi existenţa unui cămin care a fost abnadonat şi care aparţine Electrocentrale şi care nu mai este folosit de multă vreme".

Până când studiul geotehnic va fi terminat şi autorităţile vor şti ce au de făcut, trecătorii şi locatarii blocului din zonă trăiesc cu teamă şi speră ca fenomenul de tasare să stagneze.

"Pentru toată lumea prezintă pericol. E închis şi totuşi trec maşini continuu. Nimeni nu supraveghează. Se tasează, se lasă blocul din cauză că s-ar fi infiltrat apă înăuntru" spune un localnic.

"Pe zi ce trece se lasă, uitaţi gardul se vede curba la gard. Unde-s banii? E pericol pentru toată lumea şi pot să mă scufund intr-o zi. Eu trec in fiecare zi pe aici" declară alt gălăţean.

Specialiştii spun că de vină pentru surpările apărute în ultima vreme în oraş sunt pierderile de apă din conducte şi solul argilos sensibil la umezire.

ing. Octavian Coşovliu, expert în siguranţa construcţiilor: "Atenţie la sursele de apă. Prima prioritate în oraşul ăsta. Să nu se mai facă nimic în afară decât numai acest lucru: întreţinerea şi repararea acestora pentru a numai avea fenomene de acest gen".

Expertiza geotehnică va fi gata la sfârşitul aceste luni, aşa că cel mai devreme lucrările pe strada Stadionului vor începe la primăvară.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Liviu Hagiu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri