Studenţii gălăţeni protestează

Data publicării:
studenti amfiteatruu

"La nivel de centru universitar Galaţi - Universitatea Dunărea de Jos, am demarat o campanie de ocupare a unui amfiteatru şi o serie de dezbateri prin care încercăm să identificăm şi să găsim soluţii pentru problemele pe care le întâmpină studenţii în universitate" explică un tânăr.

Lista de revendicări a studenţilor cuprinde, pe lângă procentul de 25 la sută la alegerea rectorului, creşterea burselor sociale şi o finanţare mai mare a sistemului educaţional.

Pentru a dovedi că îşi iau drepturile în serios, studenţii vor rămâne în amfiteatru până vineri, inclusiv pe timpul nopţilor.

Ionuţ Dumitraşcu, preşedinte Liga Studenţilor Galaţi: "Am renunţat la paturile din căminele studenţeşti şi am preferat partea mai neconfortabilă a amfiteatrelor, unde vom rămâne până vineri inclusiv noaptea şi am renunţat pentru că este interesul nostru şi dreptul nostru ca studenţi să fim auziţi".

Printre cei care vor petrece următoarele 3 zile în amfiteatru se afla şi Georgiana Doraşcu. Studentă în anul doi la Litere, brăileanca îşi doreşte burse mai mari.

Tânăra cheltuie săptămânal cam 100 de lei, dar recunoaşte că fără ajutorul părinţilor nu ar reuşi să se descurce financiar pe perioada studiilor.

Georgiana Doraşcu, studentă: "Dacă nu ai susţinere din partea a lor tăi sau ştiu eu, sunt cazuri care le oferă 50 de lei pe săptămână, nu prea poţi să te descurci".

Toţi cei prezenţi la protest îşi doresc o schimbare.

"Îmi doresc să schimb ceva. Măcar noi, dacă restul sau nimeni nu face nimic, măcar noi să facem ceva. Sper să schimbăm ceva, asta mă motivează" spune o studentă.

Tinerii vor rămâne în amfiteatru până vineri, când vor picheta Prefectura. Ei vor încerca să discute cu reprezentantul Guvernului în teritoriu, pentru a-şi face mai uşor auzite nemulţumirile.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Bogdan Cazacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri