Studiu de fezabilitate, adoptat de consilieri

Data publicării:
studiu

Primarul municipiului Galaţi a propus consilierilor locali un proiect de hotărâre referitor la întocmirea unui studiu de fezabilitate pentru construirea unei pasarele pietonale în zona Spitalului Judeţean. Propunerea a stârnit dezbateri aprinse printre consilieri.

Florin Popa, viceprimarul Galaţiului: "Unele cheltuieli sunt estimate mult peste valoarea lor normală şi aici fac referire la proiectare, la asistenţă tehnică, la organizarea de şantier, la consultanţa şi execuţia lucrării, care majorează valoarea proiectului cu aproximativ 200.000 de euro."

În acest sens, viceprimarul a realizat un amendament prin care propunea ca valoarea maximă alocată studiului de fezabilitate al obiectivului "Pasarelă pietonală bulevardul Brăilei - zona Spitalului Judeţean" să fie de 800.000 de euro. Consilierii locali care au luat apoi cuvântul au fost de acord cu propunerea viceprimarului.

Mihai Alin, consilier local: "De undeva ar trebui să începem cu un proiect bun şi eu cred că ăsta este un proiect bun şi eu cred că e ceva ce ar trebui să mai schimbe oraşul ăsta gri, de 5 mandate încoace. Voi vota acest proiect, sunt de acord şi eu cu limitarea acestui proiect la 800.000 de euro."

Victor Dobrea, consilier local: "La cât mă pricep eu chiar şi suma de 800.000 mi se pare exagerată vis a vis de o pasarelă, chiar fiind ea aşa ştiinţifico-fantastică."

Săvel Rotaru, consilier local: "Valoarea totală este 903.000, nu un milion de euro. Sunt de acord cu ce a spus domnul Popa şi cred că se poate merge pe o valoare de 800.000 - 820.000 de euro."

Şi primarul Marius Stan a fost de acord cu amandamentul viceprimarului. El a mai spus că astfel de obiective sunt unele moderne şi utile şi că vor schimba faţa oraşului.

Marius Stan, primarul Galaţiului: "Pasarela este mai mult decât utilă. Pasarelele pe care le propunem sunt chiar opere de artă, opere de artă cu adevărat. Iar aici este vorba de o pasarelă care are lifturi, o pasarelă care este închisă, şi care are o formă, asta Poarta Timpului se cheamă."

Nu este singurul proiect de acest gen al primarului. La începutul anului, el mai avea în vedere realizarea a două pasărele, tot pe strada Brăilei, una la Tribunal şi una la service-ul vechi.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Ionuţ Mocanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri