Târguri de animale deschise

Data publicării:
targ animale

Este duminică, iar târgul de la Drăguşeni, unul cu tradiţie în judeţul Galaţi, este deschis pentru comerţul cu necuvântătoare. Printre ele erau şi câteva vaci sau viţei, animale expuse la boala limbii albastre. 

"Am acte, hârtii, tot. Vreau 28 de milioane de lei pe el. E 10 lei kilogramul de fasole şi 6 de carne. Nu ne este frică, ce se întâmplă, se întâmplă. Dacă era bolnav nu-i mai dădea veterinarul hârtii" a spus un comerciant.

Nimeni nu se teme de boala limbii albastre, depistată la vaci. Singura grijă a comercianţilor este dacă va mai funcţiona târgul sau nu. De boală nici nu le pasă.

"Dacă îl închide, unde ne mai ducem? Târgul ăsta funcţionează pe o rază de nu ştiu câţi kilometri. Şi dacă-l închide şi pe ăsta, cam greu" a declarat alt comerciant.

Târgul s-a ţinut chiar sub ochii primarului din comună. Edilul a auzit de boala limbii albastre şi că târgul ar fi trebuit să fie închis, dar are un motiv pentru care nu a făcut-o. Unul sincer.

Iancu Muntianu - primar comuna Drăguşeni: "Eeuuuu.... cu cea mai mare sinceritate fac afirmaţia că la comuna Drăguşeni nu a apărut o asemenea adresă. Se poate verifica. Nu am primit o asemenea adresă. Şi nu am avut baza de legalitate ca să fac aşa ceva".

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare îl contrazic pe primarul din localitate.

Maricica Chiriac - director DSVSA Galaţi: "Astăzi, o echipă de inspectori s-a deplasat în localitatea Drăguşeni şi a constat că târgul de animale a funcţionat, drept pentru care primăria comunei a fost sancţionată contravenţional cu o amendă de 3 mii de lei, pentru faptul că nu a respectat interdicţia de a organiza târg de animale".

Mai mult, inspectorii direcţiei sanitar veterinare susţin că târgul din Drăguşeni avea suspendată activitatea încă din luna martie, din cauză că nu se respectau normele sanitar veterinare.

Cât despre focarul de boală a limbii albastre, înregistrat în localitatea Drăgăneşti, acesta este singurul caz depistat până acum în judeţul Galaţi. Animalul este izolat şi i se administrează tratament cu antibiotice.

Reporter: Adrian Obreja

Operator: Bogdan Cazacu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri