Tecuciul, deszăpezit cu trei utilaje

Data publicării:
tecuci desape

După prima ninsoare din această iarnă, străzile Tecuciului erau pline de zăpadă şi gheaţă. Însă, reprezentanţii Primăriei îşi scutură palmele şi spun că au însărcinat societatea de salubrizare să se ocupe de deszăpezire.

Daniel Ţuchel - primar Tecuci: "Nu pot să vă spun dacă s-a făcut licitaţie pentru că nu m-am ocupat de această chestiune. Societatea Eco Prest, are personalitate juridică, are conducere proprie. Noi am externalizat serviciile de deszăpezire către această societate şi directorul vă poate răspunde la această întrebare".

Directorul societăţii, Constantin Moiceanu, recunoaşte că nu s-a făcut licitaţie. A închiriat trei utilaje. Are şi o explicaţie pentru asta.

Constantin Moiceanu - director Eco Prest Tecuci: "Există şi varianta încredinţării directe, conform OG.34. Ştiţi de ce? Procedura este greoaie, durează mult, contestaţii. Şi ne-am încadrat în această sumă. Ăsta a fost şi scopul nostru, de a fi cheltuielile cât mai mici".

Utilajele sunt închiriate, fiecare, cu 21.700 de lei pe lună de la o firmă din comuna Corod, firmă care se ocupă de cultivarea orezului.

Adrian Obreja, reporter Digi24: "Dintre cele trei utilaje închiriate pentru deszăpezirea Tecuciului, unul singur este pe teren acum. Celelalte două, acesta şi cel de acolo, se află parcate în curtea societăţii de salubrizare".

Deşi autorităţile spun că ce cele trei utilaje fac faţă zăpezii, localnicii sunt de altă părere.

"E gheaţă. Nu au dat cu nisip, cu absolut nimic. Nici sare, nici nisip" se plânge un tecucean.

"Eu intrând în Tecuci, mai s-o iau în toate părţile cu maşina, venind dinspre Matca" a spus alt localnic.

Pentru actualul sezon rece, autorităţile din Tecuci au la dispoziţie 1.500 de tone de sare şi 300 de tone de nisip.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Gelu Mormoloc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri