Trecători în pericol. Pasajul din centru este la un pas să se prăbuşeească peste pietoni

Data publicării:
pasaj

Singurul pasaj pietonal din oraş arată într-o stare deplorabilă şi are nevoie urgentă de reparaţii. Prin tavan au apărut numeroase crăpături şi bucăți mari de tencuială s-au desprins. Cu toate acestea, Primăria exclude ideea ca pasajul să fie închis pietonilor şi spune că abia la anul va aloca fonduri pentru reabilitarea pasajului.

Emanuela Turcu - purtător de cuvânt Primăria Galaţi : "Vom comanda o expertiză tehnică pentru ca specialiştii să ne spună cum poate fi eliminat acest fenomen. Cel mai probabil vor fi prevăzute pentru reabilitarea capitală a acestui pasaj"

Cornelia Mazilu - reporter Digi24 Galaţi
"Pasajul este atât de degradat încât în orice moment s-ar putea produce o nenorocire. Cu toate acestea, gălăţenii nu par să conştientize riscul la care sunt supuşi şi continuă să treacă, zilnic, pe aici "

"Se adună apa în jardinieră aia de pământ, trece prin beton şi ajunge la tavanul pasajului, tencuiala se umflă, cade"

Unul dintre cei mai importanţi specialişti gălăţeni în problema siguranţei construcţiilor spune că soluţia tehnică poate pleca de la o refacere a interiorului până la reconstrucţie.

Traian Coşovliu - inginer proiectant "Aceste desprinderi pot să evolueze şi pot fi periculoase pentru circulaţie. De aceea, ca măsură aş recomanda o sprijinire provizorie acolo, până când se va desface zona şi se va reface potrivit proiectului iniţial"

Pasajul din centrul Galaţiului a fost construit în anul 1980. De-a lungul timpului el a beneficiat doar de uşoare cosmetizări din partea autorităţilor, nu însă şi de o lucrare de reabilitare complexă.

reporter: Cornelia Mazilu
operator: Bogdan Cazacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri