Ultimele cumpărături din 2014

Data publicării:
cumparaturile revelion

Nici nu au strâns bine masa de Crăciun că românii au început pregătirile pentru cea de Revelion. În marile magazine este forfotă din nou, iar cel mai căutat raion este cel cu băuturi.

Iuliana Chitic - reporter Digi24 Galaţi: "Nelipsită de pe mesele românilor în noaptea de Revelion, şampania aproape că s-a epuizat de pe rafturile marilor magazine. Iar oferta este variată şi pentru toate buzunarele: de la 8,43 de lei până la aproape 750 de lei".

"Nu m-am uitat în primul rând la preţ. Ce-am mai luat şi anul trecut şi e în jur de 20-30 de lei. Nu vreau nici să-mi iau nu ştiu ce şampanie din 1900 toamna" a spus un cumpărător.

Fie pentru că s-au săturat de carnea grea, de porc, pe care au mâncat-o la masa de Crăciun, fie din superstiţie, gălăţenii au făcut rând şi la raionul de peşte.

"Ce avem, peşte, ce e tradiţional românesc. E bine să mâncăm peşte în noaptea de revelion ca să intrăm în anul următor mai uşor" a declarat alt gălăţean.

Coşurile de cumpărături se umpleau cu fiecare produs bifat pe listă.

"E mare lista, cât un pomelnic. Am luat şampanie, e pe aici, pe undeva, în marea adunare. Mai am de cumpărat verdeaţă şi griş" spune un localnic.

Cumpărătorii recunosc că nu prea s-au uitat la bani, ci au ţinut ca de pe masa de revelion să nu lipsească nimic şi astfel să intre în noul an cu belşug.

"Păi nu ştiu. În jur de 10 milioane şi petrecem în familie, acasă" declară un alt cumpărător.

În ultimile zile, hipermarket-urile au avut program prelungit şi au fost deschise până la miezul nopţii. Cei care au lăsat, însă, cumpărăturile pe ultima zi, mai au timp să se aprovizioneze până la ora 18:00. Magazinele vor fi deschise din nou pe 2 ianuarie.

Reporter: Iuliana Chitic
Operator: Bogdan Cazacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri