Un an plin de evenimente la Digi24 Galaţi

Data publicării:
inundatii

O ploaie torenţială a făcut prăpăd în Galaţi. După doar 30 de minute, cartierul Valea Oraşului s-a inundat. Se întâmpla pe 23 iulie 2014.

Adrian Obreja, reporter Digi24 Galaţi: "Vechea problemă a canalizărilor care nu fac faţă a dus iar la inundarea cartierului Valea Oraşului. O problemă pentru care municipalitatea încă nu are o soluţie".

Radu Cosca - viceprimarul municipiului Galaţi: "Se gândeşte o soluţie, se lucrează. Deocamdată nu s-a ajuns la o concluzie."

La doar două zile distanţă, apele au măturat o porţiune de drum din Vrancea. Două mii trei sute de oameni din nouă sate au rămas izolaţi atunci. Reporterii Digi24 Galaţi au ajuns imediat la faţa locului.

Pentru a furniza cele mai bune informaţii, echipele Digi24 Galaţi s-au aflat în permanenţă pe teren când iarna a lovit cu putere această zonă a ţării.

Adrian Obreja - reporter Digi24: "Din cauza ninsorii abundente şi a vântului care bate cu foarte mare putere de-a lungul drumului s-au format suluri de zăpadă pe care nici măcar utilajele de deszăpezire nu le pot înlătura".

In acele zile echipa Digi24 a surprins cât de nepregătite sunt autorităţile în faţa iernii. O maşină cu doi oameni era înzăpezită la doar 40 de kilometri de oraş, în timp ce autorităţile declarau că nu există nicio problemă în judeţ.

Costel Fotea - adminstrator CJ Galaţi: "Înseamnă că trebuie să trimitem un încărcător frontal să-l scoată pe cel de acolo".

Am urmărit în permanenţă activitatea oamenilor politici din această regiune. Şi mai ales momentele în care anchetatorii le-au bătut la uşă. Gheorghe Bunea Stancu, unul dintre cele mai sonore nume la nivel regional, a fost vizat de anchetele procurorilor.

Reţinerea, audierea şi arestarea lui Bunea Stancu au făcut subiectul jurnalelor Digi24 timp de aproape două săptămâni. Alături de el, o altă parte din conducerea Consiliului Judeţean a fost arestată.

În ultimul an, procurorii DNA şi DIICOT au făcut zeci de percheziţii. Funcţionari corupţi, traficanţi de droguri, de ţigări sau de alcool au fost reţinuţi pentru faptele lor. Jurnaliştii Digi24 Galaţi au fost prezenţi pentru a vă aduce informaţii relevante.

Galaţiul a devenit în ultimul an una dintre cele mai importante scene ale pregătirilor militare NATO. Mii de soldaţi americani, români, britanici au efectuat exerciţii militare în poligonul Smârdan. Am fost acolo lângă militari şi am surprins cele mai spectaculoase imagini.

Echipa Digi24 Galaţi promite telespectatorilor că în următorul an vom şi mai puternici. Vă vom aduce în continuare ştiri corecte, complete şi o imagine impecabilă. La Digi24 informaţia este la putere.

reporter: Adrian Obreja

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri