Unire de forţe

Data publicării:
sofer baut politist

Un prim parteneriat între cele două instituţii a fost încheiat în vara anului trecut pentru zona feroviară.

Mihai Manoliu, director Poliţia Locală Galaţi: „De anul trecut până acum am avut-o doar pe domeniul feroviar, adică în gară. Aveam un lucrător de la Poliţia Locală cu un lucrător de la Poliţia Transporturi."

Acum acest parteneriat s-a extins şi pe partea navală. Asta din cauza personalului redus din cadrul Poliţiei Transporturi.

Regionala Galaţi are competenţe pe patru judeţe: Brăila, Buzău, Galaţi şi Vrancea. În toate aceste judeţe sunt doar 162 de poliţişti, care nu reuşesc să facă faţă tuturor intervenţiilor.

cms. şef Petrică Hahui, şef secţie Poliţia Transporturi Galaţi„Poliţia Transporturi beneficiază de o organigramă de personal redusă. Noi nu putem asigura la momentul prezent doi poliţişti pe tura de serviciu. Poliţia Transporturi lucrează non stop, şapte zile din şapte, 24 de ore din 24. Am simţit nevoia să atragem unele instituţii de aplicare a legii pentru a ne sprijini."

Mihai Manoliu, director Poliţia Locală Galaţi: „Ne dublăm forţele pentru că un om de la dumnealui cu un om de la mine face o patrulă. Practic, dublăm efectivele."

10 poliţişti locali vor fi împărţiţi pe cele două zone, feroviară şi navală. Agenţii care vor acţiona pe segmentul naval vor face cursuri în domeniu pentru a primi permis de conducere de ambarcaţiune.

cms. şef Petrică Hahui, şef secţie Poliţia Transporturi Galaţi: „Aici trebuiesc şi nişte abilităţi din partea poliţiştilor care acţionează în zona transportului naval, adică de a naviga cu ambarcaţiunile de serviciu. Şi în acest sens, vreau să vă spun că colegii noştri de la Poliţia Locală vor efectua nişte cursuri în domeniul naval."

Anul trecut colaborarea dintre cele două instituţii a fost de bun augur, pe zona feroviară. Poliţiştii au acţionat în 240 cazuri şi au aplicat 112 sancțiuni contravenţionale.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Gelu Mormoloc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri