Victorie spectaculoasă pentru United

Data publicării:
united

United Galaţi a reuşit să producă surpriza în optimile Cupei României. Sportivii antrenaţi de David Asandei au eliminat liderul la zi al campionatului intern, Informatica Timişoara, după un meci dramatic. Timişoara a jucat perfect în prima repriză şi a condus la pauză cu 1-0. Oaspeţii şi-au dublat avantajul prin golul înscris de Valentin Ilaş. United s-a trezit repede şi a redus din diferenţă prin Emanuel Moldoveanu, care a finalizat un atac la care au mai participat Adrian Laşcu şi Viorel Cojoc. Acelaşi Moldoveanu a restabilit egalitatea când mai erau 12 minute din meci, iar United a început din acel moment să controleze tactic partida. După alte trei minute, Constantin Burdujel a recuperat o minge în propriul teren şi l-a învins uşor pe portarul oaspeţilor. În ultimele şase minute, Timişoara a scos portarul pentru a crea suprioritate, însă tot gălăţenii au fost mai aproape de gol, prin acelaşi Emanuel Moldoveanu, care nu a reuşit să marcheze din faţa porţii. Scor final, 3-2, iar gălăţenii merg mai departe în Cupa României.

Robert Lupu, antrenor-jucător Informatica Timişoara: "Prestaţia noastră în a doua repriză a fost dezastruoasă. Am controlat prima parte; chiar dacă nu am dominat, am ştiut să o jucăm bine tactic, dar astăzi Galaţiul cred că şi-a dorit mai mult victoria şi îi felicit pe băieţi".

Emanuel Moldoveanu, jucător United Galaţi: "Ne-am jucat şansa, ştiam că nu avem nimic de pierdut. Am luptat şi până la final i-am întors, am câştigat cu 3-2. Mulţumim publicului, tuturor persoanelor care ne-au susţinut şi au fost alături de noi. A fost un meci extraordinar şi, după cum vedeţi, sunt foarte obosit".

David Asandei, antrenor United Galaţi: "Am început să ne testăm pentru play-off. Asta le-am spus şi băieţilor în vestiar. Este primul meci cu presiune, adică totul sau nimic astăzi: ori câştigăm, ori ieşim din Cupă. S-au văzut în teren dăruirea şi motivaţia pe care au avut-o de a câştiga şi, până la urmă, de a-şi face datoria faţă de Galaţi".

În următorul meci, United Galaţi va întălni tot Informatica Timişoara, de data aceasta în campionat. Meciul este programt duminică la Timişoara.

reporter: Marius Ţuca

operator: David Luigi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri