Vom avea hangar pentru elicopter 

Data publicării:
elicopter smurd3

Pentru că, pe timp de iarnă, aparatul de zbor nu poate sta sub cerul liber, autorităţile gălăţene trebuie să înceapă de urgenţă construirea hangarului unde acesta urmează să fie adăpostit. Investiţia estimată este de până la 100.000 de euro, asta înseamnă că, potrivit legii, nu se va mai organiza o licitaţie prin sistemul electronic, ci lucrarea va fi atribuită direct constructorului.

Nicolae Bacalbaşa, preşedinte CJ Galaţi: "Temerile legate de construcţia hangarului sunt inutile pentru că avem o hotărâre prealabilă cu câteva luni înainte privind trecerea a 500 şi ceva de metri, pe care vom construi cât de repede şi hangarul şi depozitul de carburanţi. Birourile nu vor fi făcute în acest moment".

Pentru a începe lucrările de construire a hangarului este nevoie, însă, ca Guvernul României să aprobe trecerea unui teren din proprietatea Ministerului Administraţiei şi Internelor în proprietatea Consiliului Judeţean.

În cele trei luni, de când a fost adus la Galaţi, elicopterul a efectuat peste 50 de misiuni de salvare în judeţele Galaţi, Tulcea, Brăila şi Buzău.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Marian Munteanu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri