18 copii intoxicaţi cu spray lacrimogen pulverizat de un coleg în şcoală 

Data publicării:
spray paralizant

Incidentul s-a petrecut la şcoala Veronica Micle din zona Bucium. Copiii erau în pauză când baiatul a pulverizat spray lacrimogen într-o toaletă și o sală de clasă. Alertaţi de strigătele elevilor, profesorii au evacuat clădirea si au sunat la 112.

"Mai marea fost spaima, panica, de fapt, s-a creat aşa...o panică generală. Am fost destul de precauţi cât să-i scoatem imediat afară în momentul în care am constatat că ceva se întâmplă," a spus Violeta Pătrăchioaie, profesor de limba română.

Potrivit dascălilor, elevul care a provocat incidentul are 14 ani şi este elev în clasa a cincea din cauza ca a rămas repetent de mai multe ori. Băiatul este crescut de bunică pentru că părinţii sunt plecaţi în străinătate.

"Un copil mai teribilist, cu un comportament mai ciudat, să nu spunem aberant, lăsat numai în grija bunicii, a vrut să arate copiilor cum funcţionaează spray-ul acela," a explicat Gheorghe Gîrlagiu,directorul Şcoalii Gimnaziale Veronica Micle.

"Mi-a spus acum că l-ar fi găsit. Ştiu că mai mulţi copii îl bat. Nu pot să ştiu ce o fi făcut. A vrut să se apere," crede bunica băiatului.

Deşi băiatul a mai avut până acum probleme de comportament, dascălii s-au limitat doar să-i scadă nota la purtate. Abia acum iau in calcul şi o metodă pentru a-i veni în ajutor.

"Nu vedem o altă posibilitate decât o consiliere permanentă şi o conlucrare cu bunica şi consilierul local care este în această unitate şcolară," a declarat  Laurenţiu Năvodaru, inspector ISJ Iaşi.

Din cei 18 copii care au ajuns la spital, 7 au fost diagnosticaţi cu arsuri oculare. "Vor fi recomandări de tratament. E vorba despre o afectare de către o substanţă chimică iritantă dintr-un astfel de spray paralizant şi vor necesita tratament," a explicat Diana Cimpoeşu, coordonator SMURD Iaşi.

Cazul a ajuns si in atentia politistilor, iar in urma audierilor acestia au decis doar sa-i dea bunicii baiatului un avertisment pentru ca nu l-ar fi supravegheat corespunzător.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri