20 de microbuze pentru elevii din Suceava

Data publicării:
liviu microbuz 2

Elevii din 16 de comune ale județului Suceava nu vor mai merge la școală pe jos începând din această toamnă. Vicepremierul Liviu Dragnea a promis că alte 20 de microbuze vor ajunge în perioada următoare în județul Suceava și că astfel toate solicitările venite de la primării vor fi onorate.

”În bugetul pe anul viitor vom prevedea finanțare pentru ca orice solicitare de microbuz în zonă rurală, sat sau comună din România să fie realizată, pentru că ne interesează foarte mult ca niciun copil din această țară care dorește să meargă la școală să nu fie obligat să meargă prin viscol sau prin ploaie”, a declarat vicepremierul Liviu Dragnea.

În plus, vicepremierul a înmânat celor de la ISU Suceava cheile unei autospeciale de lucru la înălțime pentru situații extreme. Mașina a costat 538.000 euro. ”Este o autoscară de ultimă generație în regim de înălțime +45 pe verticală, lucrează inclusiv sub cota zero a terenului, la minus 7, pentru lucrul sub poduri sau alte spații sub cota zero”, a precizat generalul Ion Burlui, șeful ISU Suceava. 

În cadrul întâlnirii de la Suceava, Liviu Dragnea a semnat împreună cu primarii 56 de proiecte de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Banii vor fi dați pentru asfaltări, alimentare cu apă și canalizare, reabilitarea unor școli și construcția unor săli de sport.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri