4.500 de copii stau în frig la ore din cauza datoriilor localnicilor

Data publicării:
COPII IN FRIG LA ORE

La prima oră a dimineții în sălile de clasă temperaturile sunt destul de scăzute. Părinții care au copii înscriși în cele 10 unități de învățământ din Pașcani racordate la sistemul centralizat și care nu primesc deocamdată căldură au fost nevoiți să ia măsuri pentru ca cei mici să nu înghețe la ore.

"Prima soluție pe care am adoptat-o a fost rugămintea noastră, un apel către părinți, prin care să vină ei cu aerotermă de acasă și noi să le punem în priză pentru ca acestor micuți să nu le fie frig," a spus Florentina Spiridon, director Grădiniţa nr. 2 Paşcani.

Viorica Burlacu, educatoare Grădiniţa nr. 2 Paşcani: "e un pic rece dimineața când vin copiii și trebuie să fie un pic mai îmbrăcați, mai gros îmbrăcați și e mai greu"

Regia autonomă de gospodărie comunală şi locativă din Paşcani care ar trebui să asigure căldura are datorii de 1,5 milioane de lei către furnizorul de gaz. Debitele s-au adunat din cauza facturilor neachitate de populație și astfel au de suferit copiii.

"Deoarece obligațiile de plată asumate de regie prin contractul de furnizare nu au fost îndeplinite, am fost nevoiți să sistăm furnizarea gazelor naturale către acest consumator. Societatea noastră își exprimă încrederea că Regia Autonomă de Gospodărie Comunală și Locativă Pașcani va identifica, în cel mai scurt timp, o soluție viabilă pentru plata datoriilor, astfel încât să fie posibilă reluarea furnizării gazelor naturale," a transmis, într-un comunicat, EON Energie România.

"Consilierii au considerat că nu a fost oportun ca ei să gireze ca și consiliu local pentru o anumită sumă de bani, era complicat, era o tranzacție mai deosebită și în perioada următoare, primarul municipiului Pașcani se va deplasa la București, la Ministerul Dezvoltării, de unde va încerca să obțină suma respectivă," a declarat Cristian Menegon, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Pașcani.

Conducerea Regiei a primit deja solicitări pentru a furniza căldură în școli și grădinițe.

Sorin Năcuță, director tehnic Regia Autonomă de Gospodărie Comunală și Locativă Pașcani: "am avut solicitări din partea acestor instituții pentru furnizare de agent termic săptămâna trecută când Pe parcursul zilei s-au înregistrat temperaturi sub zece grade Celsius."

Dacă Ministerul Dezvoltării va fi de acord să plătească datoria către furnizorul de gaz, căldura nu va putea fi furnizată totuși mai devreme de luna noiembrie. În caz contrar, școlile și grădinițele vor rămâne în frig și la iarnă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri