4000 de oameni s-au închinat la icoana Maicii Domnului, la mănăstirea Hadâmbu

Data publicării:
hadambu oameni 1
 
Cei peste 4.000 de pelerini au venit din toate colțurile ţării. Cu toții s-au rugat la icoana făcătoare de minuni, care a fost depusă în curtea lăcașului de cult. Slujba închinată Naşterii Maicii Domnului a fost oficiată de Înalt Prea Sfinţitul Teofan (foto), Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Acesta le-a cerut credincioşilor să-şi închidă telefoanele mobile, pentru a putea fi atenţi trup şi suflet la slujbă.
 
 
Mitropolitul Moldovei a vorbit şi despre Siria: "Doamne fereşte, să nu ne alăturăm şi noi războiului! Doamne fereşte, să nu facem pentru creştinii din Siria în aşa fel încât să zică <iată, cad asupra noastră bombe creştine care ucid>. Ei au declarat în mod oficial că nu doresc război."

 
După slujbă credincioşii au fost invitaţi la masă. Îi aşteptau 5.000 de porţii de ciorbă, sărmăluţe, peşte, colaci şi cozonaci. O pomană binevenită după o jumătate de zi de post şi rugăciune.
 
 
În România, peste 1,8 milioane de femei poartă numele de Maria, Mărioara sau Mariana şi aproximativ 400 de mii de bărbaţi se numesc Marian sau Marin. Următoarea mare sărbătoare este pe 14 septembrie. Atunci este prăznuită Înălţarea Sfintei Cruci.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri