A aşteptat patru ore în salvare. Medicii din Botoşani spun că nu au fost informaţi de transferul pacientei

Data publicării:
AMBULANTE-1

Ambulanța cu bătrâna bolnavă a ajuns la Botoșani la ora 14:00, moment în care medicii de la Spitalul de Recuperare au refuzat internarea.

"Am vorbit cu doamna doctor Ivanov care ne-a spus că nu şi-a dat avizul pentru un transfer, ci şi-a dat avizul pentru o consultaţie în ambulator şi eventual o programare la internare, ulterior cu evaluarea pacientului," a explicat medicul de gardă. 

"Stăteam că nu știam încotro să apuc, nu știu cine-i vinovatul. Vinovatul sunt eu că-s bolnavă și m-am dus, am venit, ce să fac," a spus pacienta. 

Problemele au apărut atunci când medicul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi a cerut transferul pacientei spre Botoşani. Deşi acesta spune că a primit acceptul de a trimite bolnava spre Spitalul de Recuperare, cei de acolo spun că doctorul care a luat respectiva decizie nu era prezent în spital la ora la care a ajuns bătrâna cu ambulanţa.

Mihai Muraru, director SAJ Botoșani: "s-a prezentat medicul de gardă, doctorul Pralea care inițial a spus că imediat semnează pentru preluare după aceea a încercat să ia legătura cu doctorul Ivanov care nu mai era de serviciu fiind după-masă, nu a răspuns la telefon. S-a făcut 14:00, 16:45, asistenta și ambulanțierul erau în continuare cu bolnavul în mașină, nu știau ce să facă."

Însă după câteva intervenții și telefoane la București, în jurul orei 18:00, pacienta a fost internată. Medicii de la cele două spitale din Iași și Botoșani aruncă acum vina unii pe alţii pentru situaţia creată:

Egidia Miftode, medic la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi: "Am luat legătura, a spus da, noi imediat am făcut solicitare la ambulanță și avem faxul, ambulanța de acolo a confirmat că a primit respectivul fax. Niciodată nu pleacă de aici cu un pacient decât dacă are confirmarea de la medicul unde trebuie să ajungă."

Marius Pralea, medic de reabilitare medicală: "am decis, după ce m-am consultat cu directorul ediacl al spitalului să nu internăm pacientul considerând că poate starea lui depașeșete posiblitățile noastre din moemntul actual și starea ei prezentă."

Elena Boghean, director medical Spitalul de Recuperare Botoșani: "acel aviz a fost aviz telefonic doar pentru consult în ambulatoriu și nu pentru internare pentru că noi nu ne putem băga în tratarea și diagnosticarea și așa pentru niște patologii care ne depășesc ca și competență."

Pacienta de 73 de ani urmează să fie supusă, de medicii din Botoşani, unor investigaţii amănunţite, apoi, cel mai probabil, spun ei, va fi trimisă pentru internare la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri